Germania vrea sa vanda "cat mai curand cu putinta" actiunile pe care le detine la Commerzbank, a doua mare banca din tara, a declarat ministrul Finantelor, Wolfgang Schaeuble, scrie Mediafax.
"Cu cat iesim mai repede, cu atat mai bine. Nu avem intentia sa ramanem actionar Commerzbank pentru foarte mult timp", a aratat oficialul german pentru ziarul Rheinische Post, adaugand ca banca a reusit recent "evolutii satisfacatoare".

Commerzbank anticipeaza ca va incepe cel tarziu in anul 2012 sa restituie ajutoarele de stat incasate prin Soffin, fondul de bailout creat de autoritatile germane pentru sustinerea sectorului financiar.

"Zi de zi lucram spre restituirea banilor cat mai rapid", a declarat la inceputul lunii august directorul financiar al bancii, Eric Strutz.

Guvernul de la Berlin a cumparat 25% din actiunile Commerzbank pentru 1,8 miliarde euro si a investit alte 16,4 miliarde euro in capital non-votant pentru a stabiliza rezervele bancii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri