Procesul de listare a Romtelecom va avea trei consultanti, doi dintre acestia fiind casele de avocatura Stoica&Asociatii si Bostina si Asociatii, iar al treilea va fi selectat in perioada urmatoare de catre Romtelecom si va asista Ministerul Comunicatiilor in acest proces, conform Mediafax.
Consultantul Ministerului Comunicatiilor, care va fi selectat de Romtelecom, va furniza institutiei servicii de expertiza juridica, economica si tehnica in procesul de evaluare a optiunilor actionarilor operatorului in procesul de listare la bursa.

"Alegerea consultantului va fi facuta in perioada urmatoare, in conformitate cu procedurile interne de achizitie ale Romtelecom, dar in functie de criteriile Ministerului Comunicatiilor. Totodata, ministerul nu va angaja bani publici in proces, costurile privind selectarea si plata viitorului consultant pentru serviciile pe care le va presta urmand sa fie suportate de Romtelecom, in limita a 200.000 de euro", a declarat, miercuri, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Saptamana trecuta, Romtelecom a anuntat ca a selectat casa de avocatura Stoica&Asociatii, condusa de democrat-liberalul Valeriu Stoica, pentru a furniza OTE si Ministerului Comunicatiilor servicii de consultanta in ceea ce priveste optiunile acestora in procesul de listare la bursa a operatorului.

"Conform acordului dintre actionarii sai, OTE si Ministerul Comunicatiilor, din 1 iulie, Romtelecom a procedat la selectarea si angajarea firmei de avocatura care sa ofere consultanta in procesul de evaluare a principalelor optiuni ale actionarilor, respectiv fie fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote si listarea noii entitati la bursa sau listarea directa a Romtelecom la bursa. Compania selectata este Stoica&Asociatii", se arata intr-un comunicat al Romtelecom remis vineri, 5 august.

Casa de avocatura va actiona ca un consultant independent, care va proteja interesele ambilor actionari si va lucra impreuna cu banca de investitii care urmeaza sa fie selectata, se preciza in comunicat.

In continuare, Romtelecom va angaja pana la 1 septembrie o banca de investitii de reputatie internationala, care va realiza pana in decembrie un studiu privind optiunile actionarilor.

In comunicatul Romtelecom se preciza ca operatorul va suporta si costurile unei expertize juridice, economice si tehnice furnizate de experti care vor fi angajati de Ministerul Comunicatiilor pentru a asista statul in procesul de evaluare, cu un buget maxim de 200.000 de euro.
In aprilie 2008, in timpul mandatului ministrului Borbely Karoly, Ministerul Comunicatiilor a selectat casa de avocatura "Bostina si Asociatii" pentru asistenta juridica in procesul de listare a Romtelecom.

Intrebat despre rolul casei de avocatura "Bostina si Asociatii" in procesul de listare, Vreme a spus ca a aflat, in urma cu o luna, de existenta acestui contract.

"Am avut o runda de discutii cu reprezentantii casei de avocatura "Bostina si Asociatii" si urmeaza sa ne mai intalnim cu acestia in perioada urmatoare", a spus Vreme.

Conform contractului, in prima instanta, "Bostina si Asociatii" va elabora documentatia privind selectia brokerului si va furniza Ministerului Comunicatiilor servicii de asistenta juridica pe parcursul procesului de listare. Reprezentantii casei de avocatura au confirmat ca au fost desfasurate activitati de consultanta pentru care au fost efectuate plati. Ei nu au indicat suma exacta, spunand doar ca aceasta este "semnificativa" in raport cu valoarea contractului.

Valerian Vreme a anuntat la 1 iulie ca Romtelecom sau viitoarea companie care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote Romania va fi listata la bursa intr-un termen de 12 luni.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa si are ca actionari OTE - 54,01% si Ministerul Comunicatiilor - 45,99%.

Grupul OTE este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata piata telecomunicatiilor din regiune si este controlat de Deutsche Telekom, care detine o participatie de 30%, care va fi majorata la 40%, si asigura managementul operatorului elen.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri