Un poster cu Mickey Mouse din 1928, despre care se crede ca este cel mai vechi afis al unui film de animatie cu acest personaj, a fost vandut cu 101.575 de dolari la o licitatie care a avut loc joi, la Los Angeles, la casa Heritage Auctions, informeaza Reuters.

Mickey Mouse a fost creat in 1928, de Walt Disney, iar afisul color il arata pe celebru soarece zambind, facand cu mana acoperita de manusa. Afisul face reclama la un film sonor cu Mickey Mouse ("Mickey Mouse sound cartoon"), numindu-l pe soarece "cel mai amuzant personaj animat", relateaza Mediafax.

Identitatea cumparatorului nu a fost facuta publica.

Grey Smith, directorul licitatiilor cu afise de la Heritage Auctions, a declarat ca acest poster este "o importanta piesa din mostenirea culturii pop". El crede ca este singurul afis cu Mickey Mouse ramas dintre cele create pana in 1930, cand Columbia Pictures a inceput sa distribuie filmele animate Disney.

Mickey Mouse este unul dintre cele mai celebre personaje de desen animat, un simbol al Walt Disney Company si in jurul sau a fost creata o franciza de succes.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Amenzi pentru trucarea unor licitatii pentru lucrari de marcaje rutiere
Setari Cookie-uri