Sibiul gazduieste zilele acestea cea de-a treia editie a CibinFest, un eveniment inspirat de Oktoberfest-ul de la Munchen si adaptat la specificul local, realizat cu un buget de 600.000 de lei. Organizatorii isi propun sa atraga anul acesta un numar record de vizitatori, de peste 100.000 de persoane.

La editiile anterioare evenimentul a atras un numar de 30.000, respectiv 80.000 de vizitatori, iar anul acesta organizatorii sunt optimisti ca vor depasi 100.000 de vizitatori.

Ca la editiile anterioare, evenimentul CibinFest pune la dispozitia vizitatorilor care vor sa sarbatoreasca venirea toamnei un parc de distractii, hectolitri de bere, produse autohotone si muzica de inspiratie bavareza. Ca in fiecare an, evenimentul se desfasoara la finalul lunii, in intervalul 26 – 29 septembrie.

Evenimentul are loc intr-un cort de 2.400 de mp, cel mai mare cort montat vreodata in Piata Mare din Sibiu.

"In Sibiu se organizeaza deja multe evenimente, insa foarte nisate, fie pe teatru, fie pe cultura lirica sau jazz. Lipsea un eveniment care sa fie public si sa fie cu caracter general, asa incat sa se adreseze unei plaje mari de oameni", a declarat pentru wall-street.ro Andrei Dragan Radulet, manager in cadrul firmei The Little Giant, care s-a ocupat de organizarea evenimentului.

El adauga ca bugetul festivalului este de 600.000 lei, fiind cofinantat de catre Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu. Din suma totala, Radulet spune ca 70.000 de lei au fost investiti in promovarea evenimentului.

Organizatorul evenimentului a adaugat ca desi anul acesta festivalul nu a avut o componenta internationala, insa intentia este ca de anul viitor festivalul sa fie promovat si in strainatate, cu scopul de a atrage turisti straini.

"CibinFest trebuie sa devina festivalul numarul unu din tara pe acest segment. Asteptarile noastre in ceea ce priveste atragerea de turisti sunt pe termen lung, odata ce evenimentul va avea o traditie", a spus Andrei Dragan Radulet, care organizeaza si targurile de Craciun si de Paste din Sibiu.

Si hotelierii din Sibiu s-au aratat interesati sa sustina Oktoberfest-ul romanesc si au venit in intampinarea turistilor cu oferte promotionale. De exemplu, hotelul de trei stele Ibis, cu 184 de camere si 11 apartamente, are zilele acestea o oferta care include doua nopti de cazare cu mic dejun la pret redus.

"Fiecare eveniment cultural aduce un plus de vizibilitate, iar dorinta noastra a fost de la inceput sa profitam de aceste evenimente cu potential turistic pentru a ne creste gradul de ocupare", a declarat managerul general al hotelului Ibis Sibiu, Andreea Gheorghiu.

Ea a adaugat ca Ibis se implica in parteneriate si cu evenimente culturale si sportive.

Cibinfest este un eveniment organizat de Fundatia AU-RO Austria Pro Romania in parteneriat cu A1 Events.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri