Ziua Internatioanala a Sefilor se sarbatoreste anul acesta pe 16 octombrie si este o buna ocazie pentru angajati sa-si impresioneze seful sau sa le faca un cadou memorabil. Gafele, comportamentul nepotrivit si productivitatea scazuta sunt doar cateva dintre "scaparile" care pot supara un sef.

Inainte de toate, de ziua Internationala a Sefilor punctualitatea este esentiala pentru a nu-l supara de la inceputul programului. In al doilea rand, orice idee pe care o au astazi angajatii trebuie atribuita sefului. El trebuia sa creada ca acea idee a fost a lor de la inceput, scrie Business Insider. De asemenea, angajatii sunt sfatuiti sa poarte rosu, culoare care denota concentrare, angajament si incredere.

Cand vine vorba de cadouri, invatarea argoului specific sefilor este uneori cel mai potrivit dar pentru un superior. Asta arata familiaritate, adaptare si stradanie. Pentru asta, angajatii trebuie sa faca o mica "inspectie" la biroul sefului si sa afle: Care ii sunt hobby-urile? Ce fotografii are pe birou? Ce exemple da atunci cand scrie sau vorbeste? Ce pasiuni are?

Un alt "cadou" potrivit pentru aceasta zi sunt citatele inteligente si inspirationale, care cu siguranta vor maguli un sef insetat de putere si care se simte confortabil in aceasta pozitie. Iata cateva exemple, pe care le poti spune in treacat:

"O masura a liderului este calibrul oamenilor care aleg sa il urmeze" - Dennis Peer

Citeste si:
Care este salariul unui postas roman
Peste 11.000 de romani sunt...

"Cel mai bun lider este acela care poate convinge oamenii buni sa faca ce vrea el si in acelasi timp sa nu se bage atunci cand ei fac acele lucruri" - Theodore Roosevelt

"Daca lucrezi constiincios opt ore pe zi poti ajunge in cele din urma sa fii sef si sa lucrezi 12 ore pe zi" - Robert Frost

Daca vrei sa il surprinzi, ii poti trimite o felicitare cum sunt cele de la Hallmark, care au preturi cuprinse intre doi si cinci dolari. Compania a realizat anul acesta 56 de modele din care poti alege.

Ziua este sarbatorita inca din 1958, cand o secretara a State Farm Insurance Company din Deerfield, Illinois, pe nume Patricia Bays Haroski, a inregistrat Ziua Internationala a Sefului la Camera de Comert din SUA, in ziua de nastere a tatalui sau.

Citeste si:
Ce-si doresc romanii in 2020: un nou loc de munca si mariri salariale
Ce-si doresc romanii in 2020:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sute de locuri de munca peste granite: ce cauta angajatorii europeni