Turcia se mentine in top trei destinatii preferate de romani, iar Antalya, cunoscuta ca fiind Riviera Turciei, este de departe cea mai populara printre turisti. Romanii care aleg Turcia pentru vacanta de vara isi aloca un buget de 400-600 de euro/persoana, insa in ultima perioada exista un interes in crestere pentru resorturilor foarte luxoase, pentru care bugetul depaseste 1.000 de euro/persoana.

Chiar daca suntem in plin sezon rece, nu este niciodata prea devreme sa ne planificam concediul de la anul, mai ales ca acum este cea mai buna perioada pentru rezervarea destinatiilor din vara urmatoare.

Turcia ramane una dintre destinatiile de vacanta preferate de turistii din toate colturile tarii, iar cele mai cautate statiuni sunt cele din zona Antalyei, Bodrum si Marmartis.

"In toate topurile cu destinatiile preferate de turisti in Turcia se regasesc cateva statiuni: zona Antalyei, plasata minunat la intalnirea intre Marea Mediterana si muntii Taurus, ce imbina un oras modern prosper cu vestigii ale istoriei antice, impodobita cu resorturi all inclusive si ultra all inclusive de lux si cu servicii recunoscute ca fiind in topul destinatiilor leisure; Bodrum, important centru de yachting, dar si gazda uneia dintre cele sapte minuni ale lumii antice – Mausoleul din Halicarnas; Marmaris, oras-port cosmopolit si locul ideal pentru sporturile acvatice si Kusadasi, poarta de acces catre Izmir, fascinantul Pamukkale si oraselul Efes", potrivit datelor furnizate wall-street.ro, de catre agentia de turism Need Tour.

Cei mai multi turisti romani care ajung in Turcia aleg sa isi petreaca vacantele in statiunile Belek, Side, Lara, Kemer din zona Antalyei. Aici, turistii apreciaza atat calitatea serviciilor in resorturile all-inclusive, cat si faptul ca au posibilitatea de a vizita obiective turistice aflate la mica distanta, in excursii de o zi.

Cat cheltuiesc romanii pe o vacanta in Turcia

Romanii aloca un buget mediu de 400-600 de euro/persoana pentru principala vacanta a anului, iar ofertele Need Tour incep de la 399 euro, ceea ce face un sejur de cinci stele cu all inclusive foarte la indemana.

Agentii de turism au remarcat, in ultima vreme, interesul in crestere pentru categoria resorturilor foarte luxoase, precum cele din Belek spre exemplu, turistii alocand bugete de peste 1.100 - 1.300 euro/persoana.

Recomandari de vacante in Turcia, in functie de anotimp

Turistii care vor sa mearga in vacanta in Turcia intre lunile aprilie si octombrie, ar trebui sa profite de ofertele pentru litoral, mai ales Belek, Side, Lara si Kemer.

Turcia poate fi o destinatie potrivita chiar si in lunile racoroase, aviz iubitorilor de sporturi de iarna. Acestia se vor putea bucura, la preturi bune, de tot luxul si confortul resorturilor turcesti de cinci stele all inclusive, in programe de ski pe piste de nivel olimpic.

Ponturi pentru concedii ieftine in Turcia

Turistii interesati de sejururile din Turcia pot profita de ofertele early booking, iar aceasta perioada este optima pentru rezervarea destinatiilor din vara urmatoare, potrivit recomandarilor facute de Need Tour.

Pachetele all-inclusive vin cu reduceri consistente fata de vacantele mai putin planificate si ofera, in plus, beneficiul ca turistul nu mai cheltuieste nimic sau aproape nimic la destinatie.

Si inca un sfat pentru momentul in care va achizitionati suvenirurile din Turcia, exersati-va arta negocierii. Le va face placere si negustorilor, si cumparatorilor!

Cat de sigura este Turcia pentru turisti

"Credem ca sentimentul de insecuritate al turistilor romani a scazut cand vine vorba de calatorii si tot mai multi dintre ei aleg sa isi petreaca vacantele in afara tarii. Turcia ramane in top trei al destinatiilor preferate de romani iar produsele turistice ale Turciei sunt foarte potrivite cu alegerile acestora pentru concedii, mai ales ca zonele de resorturi din Antalya au fost si continua sa fie o optiune sigura, ferite de conflictele si interesele lumii politice", au declarat reprezentantii agentiei Need Tour.

Sursa foto: Shutterstock.com / Tatiana Popova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri