Numeroase studii arată că, în societatea actuală, imaginea, modul în care te prezinți celor din jur, de la ținută la igiena personală, joacă un rol important în relațiile cu cei din jur, inclusiv la locul de muncă. Unele sondaje au arătat că o persoană cu un fizic atractiv este considerată, în mod inconștient, a fi mai inteligentă, mai ambițioasă și mai echilibrată, iar imaginea încă rămâne un criteriu de angajare sau promovare în numeroase domenii de activitate.

Un aspect fizic îngrijit poate avea, deci, un impact semnificativ asupra succesului profesional. Iată mai jos ce înseamnă personal branding și de ce este important.

Ce înseamnă personal branding

Personal branding se traduce prin „marcă personală” și este modul în care îți promovezi imaginea în mediul în care activezi profesional. În afaceri, modul în care te prezinți poate avea, de exemplu, un impact pozitiv în semnarea unui acord, deci nu trebuie să fie subestimat.

Este adevărat că imaginea nu înseamnă totul și nu te va duce neapărat departe, pentru că mai sunt și alți factori de luat în considerare - cel mai important fiind pregătirea și experiența profesională. Dar o igienă personală și un aspect fizic neglijate pot să-ți închidă ușile înainte ca tu să decizi să mergi sau nu înainte. Marca personală poate să fie una dintre „armele” tale în meseria pe care o practici.

Ce poți face pentru a-ți îmbunătăți brandingul personal?

În primul rând, ai grijă de sănătatea ta. Pare un lucru evident, pentru că să ai grijă de starea ta de sănătate este un lucru foarte important în toate aspectele vieții tale, nu numai din punct de vedere profesional. Starea de sănătate se reflectă și în aspectul fizic.

De exemplu, mai multe studii au arătat că există o legătură semnificativă între sănătatea orală a unui individ și bunăstarea lui psihologică, respectiv percepția sa despre sine, influențând totodată și modul în care este văzut de cei din jur. Un zâmbet strălucitor poate fi un instrument eficient în lumea afacerilor. În funcție de aspectul actual al danturii, poți să-ți ameliorezi zâmbetul apelând la tratamente profesionale de albire sau la fatete dentare.

Similar danturii, starea generală de sănătate se reflectă și asupra pielii. Dacă suferi de probleme dermatologice, încearcă să le rezolvi cu ajutorul unui medic și adoptă o rutină corectă de îngrijire a pielii, dar și a părului.

Asigură-te că ai un stil de viață sănătos, că ai o alimentație echilibrată și că faci regulat exerciții fizice. Aceste măsuri legate de stilul de viață îți vor aduce beneficii nu numai legate de aspectul tău fizic, ci și de calitatea somnului și de sănătatea mintală. Atunci când te simți bine fizic și mintal, ești în cea mai bună dispoziție posibilă, iar acest lucru poate să aibă un impact pozitiv și asupra relațiilor cu cei din jur, inclusiv în mediul profesional.

Un alt factor care poate părea evident este ținuta. Asigură-te că hainele tale sunt curate și călcate în fiecare zi. Alege-ți hainele cu atenție, pentru a te asigura că transmit eleganță și profesionalism sau, dimpotrivă, relaxare, în funcție de mediul în care activezi.

Acestea pot fi considerate acțiuni de bază, dar tocmai din acest motiv pot fi trecute cu vederea.

De ce este util personal branding

Fie că ești în căutarea unui loc de muncă, fie că vrei să obții o promovare sau să semnezi un nou contract pentru compania ta, este recomandat să știi cum să te promovezi.

În prezent, având în vedere dezvoltarea instrumentelor digitale, o bună parte a acestei comunicări se face online, prin intermediul rețelelor de socializare profesionale. Interviurile pentru recrutare, dar și întâlnirile profesionale au loc online, deci este important să stăpânești anumite tehnici pentru a-ți face profilul profesional mai atractiv.

Printr-o strategie de comunicare clară privind propria persoană, poți să te remarci mai bine față de concurenții tăi și să îți poți dezvolta notorietatea, evidențiind activitatea personală și pregătirea profesională.

În concluzie, modul în care te prezinți ar trebui să se potrivească cu mediul în care îți desfășori activitatea profesională, să corespundă politicii companiei pentru care lucrezi, fără, însă, a-ți știrbi din personalitate.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri