Ultima editie a "The Tonight Show" prezentata de Jay Leno, care a fost difuzata joi seara la televiziunea americana NBC, a fost urmarita de 14,6 milioane de telespectatori, atragand cea mai mare audienta din ultimii 15 ani in care emisiunea a fost prezentata de Leno, potrivit hollywoodreporter.com.

Dupa ce a prezentat vreme de 22 de ani acest popular talk-show de televiziune, Jay Leno si-a luat la revedere de la telespectatori intr-o editie speciala a "The Tonight Show", in care celebrul prezentator a fost omagiat de Billy Crystal si de o pleiada de vedete, intre care Oprah Winfrey, Jack Black, Carol Burnett si Kim Kardashian, scrie Mediafax.

Ultima editie a "The Tonight Show" prezentata de Jay Leno a atras un numar de 14,6 milioane de telespectatori, potrivit hollywoodreporter.com, care citeaza cifrele de audienta furnizate vineri de compania Nielsen Media Research.

Audienta acestei editiei de ramas-bun a lui Jay Leno a crescut cu 283% fata de media acestui sezon al "The Tonight Show". De altfel, in ultima saptamana in care Jay Leno a fost gazda show-ului, emisiunea a fost urmarita de circa 5 milioane de telespectatori pe editie, comparativ cu media intregului sezon, care a fost de 3,9 milioane de telespectatori pe editie, in randul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani.

Editia de final a "The Tonight Show" cu Jay Leno a fost cea de-a patra cea mai urmarita editie din intreaga era Leno. Cea mai mare audienta atrasa de acest show prezentat de Jay Leno a fost inregistrata in 1993 (22,4 milioane de telespectatori), la un an dupa ce Jay Leno a preluat rolul de gazda a emisiunii de la Johnny Carson.

Citeste si:
Cele mai scumpe 10 masini ale celebritatilor
Cele mai scumpe 10 masini ale...

Pe de alta parte, potrivit Reuters, editia "The Tonight Show" in care Jay Leno si-a luat ramas bun a atras acelasi numar de telespectatori cu editia din anul 2009, in care Leno l-a intervievat pe presedintele SUA, Barack Obama. Acea editie a "The Tonight Show" a fost primul "late-night show" in care a aparut in direct un presedinte in exercitiu al SUA.

Johnny Carson, care a prezentat "The Tonight Show" timp de 30 de ani, a atras 42 de milioane de telespectatori, in editia din 1992, cand si-a luat ramas-bun de la publicul sau, cedandu-i locul lui Jay Leno, intr-o era in care televiziunile atrageau o audienta mult mai mare decat in prezent.

In ultima editie "The Tonight Show" pe care a prezentat-o, Jay Leno, in varsta de 63 de ani, a fost intampinat cu ovatii de spectatorii prezenti in platou, care s-au ridicat in picioare pentru a-l saluta pe celebrul prezentator TV.

"Nu-mi plac despartirile. Televiziunii NBC ii plac", a spus Jay Leno in monologul sau introductiv, glumind pe seama retelei americane de televiziune care a orchestrat plecarea lui din acest talk-show in 2009 (cand l-a inlocuit cu Conan O'Brien), pentru a-l readuce insa in calitate de prezentator al emisiunii dupa doar cateva luni.

Citeste si:
Audiente vineri: Antena 3 si Antena 1 au depasit RTV si B1 TV
Audiente: 1,3 milioane de...

Monologul final al lui Jay Leno a fost presarat cu reflectii despre trecut si despre schimbarile care au avut loc in lume dupa ce el a preluat comanda emisiunii. "Atunci cand am inceput sa prezint emisiunea, Justin Bieber nu era inca nascut. De aceea spunem ca acea perioada reprezenta «vremurile bune de altadata»", a glumit Jay Leno pe seama cantaretului canadian, care are numeroase probleme cu justitia in ultima perioada.

Prezentatorul si-a incheiat show-ul intr-o nota emotionanta, spunand, cu lacrimi in ochi: "Au fost cei mai minunati 22 ani din viata mea". "A sosit cu adevarat vremea sa plec si sa predau fraiele urmatorului prezentator", a mai spus acesta.

Pe parcursul celor 22 de ani in care a prezentat aceasta emisiune, Jay Leno a avut invitati de marca - celebritati, politicieni, sportivi si personalitatii ale culturii pop. Printre invitatii sai celebri s-au aflat presedintele Barack Obama, prima doamna Michelle Obama, actorii Tom Cruise, Betty White si Hugh Grant, fostul guvernator al statului New York Eliot Spitzer, actorul Arnold Schwarzenegger si, mai recent, cantareata si actrita Miley Cyrus.

Prezenta lui Leno la comanda emisiunii nu a fost lipsita insa de controverse. NBC l-a ales pe Leno in detrimentul lui David Letterman, pe atunci gazda emisiunii "Late Night", pentru a-l inlocui pe Johnny Carson in 1992, fapt care a dus la o serie de declaratii publice, amare si belicoase, din partea celor doi.

Citeste si:
ARMA vrea sa masoare consumul video pe internet
ARMA vrea sa masoare consumul...

Letterman a parasit NBC pentru competitorul acestuia, CBS, si si-a lansat propriul talk-show, in acelasi interval orar cu "The Tonight Show", concurand cu Leno si invingandu-l, initial, in cotele de audienta.

Insa, de-a lungul anilor, Jay Leno, celebru si pentru parul sau alb si barbia proeminenta, a devenit o veritabila "institutie nationala", captand atentia americanilor cu monologurile sale introductive in care Leno isi tachina invitatii, indiferent de functia si de statutul acestora.

Jimmy Fallon, in varsta de 39 de ani, care il va inlocui pe Jay Leno, a prezentat anterior "Late Night", o emisiune care este difuzata dupa "The Tonight Show", tot la televiziunea NBC.

Sursa foto: www.nbc.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
B1 TV, primul la audiente dupa dezbaterea Iohannis - Ponta