Consiliul de Administratie (CA) al SRR a aprobat recent initierea procedurii de achizitie publica in vederea cumpararii unor instrumente muzicale pentru angajatii Directiei Formatii Muzicale in anul 2014, potrivit Mediafax.

Conform notei de fundamentare a hotararii CA, este oportuna achizitionarea a 29 de instrumente muzicale (oboi, modele diferite, trombon, glockenspiel, xilofon, trompeta, corni dubli, corn dublu descant (b-F Alto), 3 trompete, modele diferite, pian electric, sintetizator, amplificator, set timpani si toba mare, trompete modele diferite, clarinete modele diferite) pentru o buna prezentare in Festivalul International al Orchestrelor Radio - RadiRo, din septembrie 2014, care este organizat de catre Radio Romania, dar si in aparitiile de anvergura preconizate pentru acest an la sediu si in turnee ale angajatilor Directiei Formatii Muzicale (DFM).

Continuare a investitiilor in aceasta directie

Valoarea totala maxima a acestor instrumente este de 198.069 euro (fara TVA), conform aceluiasi document. Potrivit sursei citate, din cauza sumei reduse alocate investitiilor pentru instrumente muzicale pentru angajatii DFM in cadrul SRR de-a lungul ultimilor ani si a invechirii majoritatii instrumentelor de suflat (cornii, clarinetii, instrumente de percutie si alte instrumente sunt iesite deja din perioada de garantie), investitiile in aceasta directie trebuie continuate, "pentru ca orchestrele radio sa se poata prezenta in continuare la nivelul artistic care le-a consacrat in ultimul timp, aducand prestigiu si notorietate Radio Romania in tara si peste hotare".

Aceste instrumente muzicale fac parte din Planul de Investitii al SRR pe 2014. Pe de alta parte, in acest an, Societatea Romana de Radiodifuziune a cumparat si un pian de concert Steinway pentru Studioul de Concerte "Mihail Jora", cu aproape 600.000 de lei, care a fost inaugurat pe 27 iunie, la Sala Radio din Bucuresti, de pianistul Valentin Gheorghiu.

Citeste si:

Pianul a fost achizitionat prin licitatie deschisa de la societatea Senia Company 999 SRL. Contractul a fost atribuit pe 5 mai, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut, potrivit unui anunt postat pe site-ul e-licitatie.ro.

Necesitatea achizitionarii acestui pian de concerte a fost motivata la momentul respectiv si prin gazduirea celei de-a doua editii a festivalului RadiRo, in septembrie 2014, dar si prin oferirea unor inregistrari de valoare care vor fi preluate de European Broadcasting Union (EBU) si Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU).