Inclinatia spre a populariza subiectele de business si de a prezenta cu precadere punctul de vedere al consumatorului a dus la crearea unor lacune in impartialitatea canalului de stiri BBC, care a primit criticile analistilor intr-un raport independent publicat de BBC Trust.
The Money Programme, Radio Five Live si 10 O'Clock News se numara printre programele criticate in raportul BBC, referitor la sectiunea de business a companiei engleze.

Raportul a atras atentia asupra unor interviuri cu Bill Gates si Stuart Rose, director executiv al companiei Marks & Spencer, publicate de 10 O'Clock News si considerate lipsite de o atitudine critica din partea programului de stiri. Raportul acuza 10 O'Clock News de prezentarea subiectelor de business din perspectiva consumatorului si de inclinatia spre un jurnalism popular.

Lipsa impartialitatii, cauzata de incercarea de a atrage audiente largi, a fost blamata si in cadrul subiectelor prezentate de The Money Programme. Five Live, un alt program al companiei BBC, a fost atentionat ca reporterii si prezentatorii sai isi expun opiniile personale. "Aflam ca unuia dintre reporteri ii place vinul Majestic, altul este abonat la Sky si celui de-al treilea ii place sa isi faca cumparaturile la JJB Sports", a comentat Sir Alan Budd, membru al boardului de conducere al BBC Trust.

BBC a fost atentionat si in legatura cu blogurile membrilor companiei. "Am observat ca editorul sectiunii de business a lansat un atac la adresa sistemului de operare Microsoft Vista, pe blogul personal. Aceasta incalca regula BBC care stabileste ca blogurile angajatilor trebuie sa urmeze linia editoriala a companiei", a mai declarat Sir Alan Budd.

Raportul face trei recomandari la adresa continutului informational al BBC: compania ar trebui sa se ocupe de imbunatatirea nivelului de cunostinte din domeniul business al angajatilor; ar trebui sa prezinte o mai mare varietate a punctelor de vedere ale diferitilor actori din domeniul afacerilor; nu in ultimul rand, BBC ar trebui sa acorde mai multa atentie impartialitatii in modul de prezentare a subiectelor sale.

BBC Trust a recunoscut, insa, ca rapoarte individuale de business ca The World at One sau File on Four ale postului Radio 4, precum si Weekend Business, din cadrul Five Live, prezinta "elemente remarcabile in termeni de corectitudine, acuratete, context si echilibru".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri