Cu 28 de ore inainte de urcarea pe scena a legendarilor The Rolling Stones, zeci de muncitori forfotesc in soare pe Stadionul National Lia Manoliu, in pregatirea ultimelor detalii tehnice, care vor sta la baza unui concert de milioane.
17 iulie 2007, ora 21.00 – momentul in care zeci de mii de fani ii vor vedea pe membrii trupei The Rolling Stones concertand live, in fata lor. Pana atunci, ultimele detalii sunt puse la punct, calendarul tehnic este respectat cu strictete, iar staff-ul de productie al formatiei da ultimele indicatii... totul trebuie sa iasa perfect.

"Probleme? Nu vom intampina nici o problema. Cel putin nu una de care sa va dati voi seama", glumeste managerul de productie al Rolling Stones, Dale Skjerseth, in fata jurnalistilor adunati pe Lia Manoliu, cu o zi inainte de marele concert. Skjerseth coordoneaza munca unui staff de peste 300 de oameni, care se ocupa cu asamblarea scenei si cu instalarea echipamentului de productie.

Scena pe care va concerta The Rolling Stones are dimensiuni impresionante – schelet metalic ce ilustreaza simbolic maretia unui turneu de jumatate de miliard de dolari. Cu latimea de 62 de metri, adancimea de 30,5 si inaltimea de 28 de metri, scena cantareste 300 de tone, din care 170 de tone are doar structura din otel.

Echipa tehnica din spatele evenimentului s-a instalat pe stadionul Lia Manoliu cu cinci zile inainte de marele show. Constructia scenei a durat patru zile, iar descarcarea echipamentului de productie a luat inca aproximativ noua ore.

Vehiculele folosite pentru transportul de material si de oameni au fost in numar de 128, dintre care 75 de camioane au transportat exclusiv structura mecanica a scenei.

Nici dezasamblarea echipamentului nu va fi floare la ureche. Managerul de productie Dale Skjerseth apreciaza ca incarcarea echipamentului de productie va lua aproximativ trei ore din timpul muncitorilor, in timp ce dezasamblarea si incarcarea structurii de otel va dura nu mai putin de 26 de ore.

Doua generatoare semi trailer vor furniza energie "cat pentru a alimenta un mic oras", explica Skjerseth. Alte date impresionante: sistemul de lumini este compus din nu mai putin de 443 de lumini, in timp ce sistemul video este cel mai mare folosit vreodata intr-un turneu. De asemenea, vor fi utilizate 470 de efecte pirotehnice in timpul spectacolului.

Oragnizatorii concertului nu au facut inca estimari exacte asupra cheltuielilor totale, ce vor sustine intregul eveniment.

Concertul sustinut de The Rolling Stones in aceasta seara este parte a turneului european "A Bigger Bang" – cel mai mare turneu sustinut pana acum de catre formatie. Sponsorul principal al evenimentului este Vodafone Romania, sub platforma de comunicare Vodafone Best Music.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri