Realitatea Media SA, care detine, printre altele, Realitatea TV, a incheiat negocierile pentru preluarea in totalitate a societatii Telesport Intermedia, detinatoarea postului de televiziune Telesport, potrivit directorului general al Realitatea Media SA, Sorin Enache.

"Am incheiat negocierile pentru preluarea in totalitate a postului Telesport, iar Horatiu Nicolau va ramane managerul societatii Telesport Intermedia", a declarat, citat de NewsIn, Sorin Enache.

Sorin Enache a explicat ca Realitatea Media SA doreste sa se dezvolte pe nisa sport. "Noi vrem sa ne dezvoltam pe sport si am ales preluarea postului Telesport pentru ca a dovedit ca, fara sa faca parte dintr-un trust de presa, a reusit pe piata".

Managerul societatii Telesport Intermedia, Horatiu Nicolau, a spus ca "procesul de preluare se va incheia la sfarsitul lunii aprilie". Referitor la tranzactie, Nicolau a afirmat ca societatea sa s-a apropiat de un trust dedicat programelor de nisa. "Telesport s-a apropiat de un grup media dedicat programelor de nisa. Am gasit o sinergie in ceea ce priveste proiectele de dezvoltare pe viitor", a mai aratat managerul societatii care detine postul Telesport, Horatiu Nicolau.

Postul Telesport a fost lansat in data de 1 decembrie 2003 si este unul dintre detinatorii drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I, dar luni va fi organizata o noua licitatie pentru aceste drepturi TV.
Realitatea Media SA detine, printre altele, posturile Realitatea TV, The Money Channel, Romantica TV si retelele de radio Guerrilla, Realitatea FM si Radio Total.

Actionarii Realitatea Media SA sunt, potrivit site-ului CNA, Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited (54,998645%), Federatia Petrom a Sindicatelor Libere Independente a Asociatilor si Ligilor Apolitice din Ramura Industriei Petroliere – Romania - FSLI PETROM (25,001346%), Petrom Service SA (10%), Global Video Media SA (10%) si persoanele fizice Liviu Luca, Gheorghe Cristian Toroipan si Eugen Gheorghe Luha, toate cu mai putin de 1%. Asociat unic al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited este Vitalie Dobinda.

Detinatoarea licentei audiovizuale a postului Telesport este, potrivit CNA, societatea Telesport Intermedia SRL, ai carei actionari sunt: Nicolau Horatiu (97%) si Negoescu Gabriela Aurora (3%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BREAKING: Realitatea TV a pierdut licenta audiovizuala