Majorarea salariala se va aplica tuturor angajatilor grupului Realitatea-Catavencu, incepand cu luna februarie a acestui an.

“Pentru a proteja angajatii de deprecierea monedei nationale in raport cu euro, managamentul Realitatea-Catavencu a decis ca, incepand din luna februarie, salariile exprimate in lei sa fie indexate cu 11% pentru primul semestru al anului 2009. In functie de evolutia cursului leu-euro, pot exista si alte indexari”, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii Realitatea-Catavencu.

Potrivit acestora, decizia a fost luata de actionarul majoritar pentru “a proteja resursa umana a companiei”.

De asemenea, Realitatea-Catavencu nu va efectua reduceri de personal sau reduceri salariale ca urmare a crizei financiare, continuand in acelasi timp toate proiectele programate pentru acest an.

Grupul Realitatea-Catavencu are operatiuni in televiziune, radio, publishing si new media. Portofoliul Grupului cuprinde produse media precum Realitatea TV, The Money Channel, CineStar, ActionStar si ComedyStar, Academia Catavencu, Cotidianul si retelele Radio Guerrilla si Realitatea FM.

Citeste si:

La mijlocul saptamanii trecute, trustul de presa Intact a anuntat ca va reduce cu 20% salariile tuturor angajatilor, ca parte a unui plan eficientizare a costurilor, in vederea diminuarii efectelor crizei financiare. Masura luata de Intact a fost aleasa tocmai pentru a preintampina efecte ale crizei precum concedierile masive.

“Singurul criteriu pe baza caruia in Intact vor fi facute concedieri vreau sa ramana performanta. Motivul pentru care am apelat la aceasta masura, reducerea salariilor, este tocmai pentru a evita disponibilizarea unor profesionisti, care, in mod normal, n-ar trebui sa-si faca griji pentru siguranta locului de munca”, declara la momentul respectiv Camelia Voiculescu, presedinte director general Intact.

Directorii companiilor din cadrul Intact Media Group au prezentat deja un plan de salarii pe anul 2009, redus cu 20% in comparatie cu anul trecut. In contradictie cu hotararea generala a trustului, Catalin Tolontan a declarat, citat de paginademedia.ro, ca salariile la Gazeta Sporturilor nu vor fi reduse in urmatoarele luni.

La randul sau, Publimedia International, parte a trustului de presa MediaPro, a recurs la un plan de eficientizare a costurilor, fara a comenta insa informatia potrivit careia angajatii cotidianului Gandul vor primi salarii cu 5% mai mici in luna ianuarie.