Noul complex va cuprinde 21 de sali de cinema (17 sali standard, 3 sali VIP si sala Samsung IMAX). Ecranul IMAX are o inaltime de 26 de metri si o latime de 37 de metri si este unul dintre cele mai mari din industrie. Ecranul este confectionat din latex, iar pe 70% din suprafata sa are perforatii speciale care permit trecerea sunetului. Ecranul IMAX este acoperit cu o vopsea argintie speciala datorita careia este reflectata lumina in sala. De asemenea, imaginea tridimensionala este asigurata de cele trei elemente specifice: geometria salii, tehnica de proiectie si ochelarii polarizati.

Imaginea este asigurata si de rezolutia peliculei care masoara 70 mm (de doua ori mai mare decat cea obisnuita). Costul sistemului de proiectie, care este unul dintre cele mai mari din lume, a fost de peste 2 milioane euro. Acesta permite rularea simultana a doua benzi de film la o viteza de 24 de cadre pe secunda. Costul unei copii de film pentru tehnologia IMAX este cuprins intre 10.000 si 70.000 de euro.

Sala IMAX are aproximativ 400 de locuri, in timp ce intregul complex va dispune de 4.300 de locuri. Investitia totala in acest complex se ridica la aproximativ 10 milioane de euro, insa reprezentantii companiei se asteapta la rezultate pozitive si la o recuperare a investitiei intr-un interval de 3-8 ani. "In industria complexurilor cinematografice se simte criza, insa Cinema City Romania este pe crestere datorita infrastructurii pe care a dezvoltat-o in ultimii ani", a declarat Corina Gonteanu, director de marketing la Cinema City.

Compania, care detine 36 de sali in Iasi, Timisoara, Cluj, Bacau si Pitesti, intentioneaza ca pana in 2012 sa adauge inca 25 de proiecte de acest tip. Megaplexul din centrul comercial AFI Palace Cotroceni va fi deschis publicului incepand cu data de 20 noiembrie.

Cinema City International este cel mai mare operator de cinematografe din Europa Centrala si de Est si detine licenta exclusiva pentru IMAX in tarile in care este prezent. De asemenea, acesta este operatorul cu cea mai mare rata de crestere din Europa, peste 45 de multiplexuri aflate in faza de constructie. Cinema City are peste 3.000 de angajati in Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria si Romania, tari unde detine retele de cinematografe.