S&P 500, unul dintre principalii indici ai Bursei de la New York, este asteptat sa deschida sedinta de luni (n. red. la 16:30 – ora Romaniei) in crestere, dupa ce pariurile investitorilor au urcat valoarea contractelor futures jucate pe acest indice cu 0,7% in debutul zilei.

Principalele piete din Europa
au inceput saptamana cu aprecieri moderate, una dintre cele mai bune evolutii fiind notata in dreptul indicelui german DAX (+0,66%).

Si dolarul american s-a apreciat in pietele monetare, reusind sa revina de la minimul ultimilor trei ani, pe care tocmai il atinsese.

La polul opus pretul argintului a fost cel mai puternic lovit de anuntul facut de presedintele SUA Barack Obama. Cotatia acestui metal a scazut pe pietele asiatice cu 12% in doar 11 minute. Maximul intraday a fost 48,15 dolari/unice, deprecierea abrupta coborand nivelul pana la 42,21.

Citeste si:

Si aurul a pierdut teren, scazand cu 0,4% de la 1.550 dolari/uncie, la 1.543 dolari/uncie. Deprecierea nu a fost insa de durata, pretul revenind la 1.549 dolari/uncie la cateva ore dupa anunt.

Valoarea barilului de petrol s-a redus in prima zi a saptamanii, contractele futures cu scadenta in iunie tranzactionandu-se in scadere cu 1,7%, pana la 112 dolari/baril.

“Este o evolutie pozitiva a campaniei impotriva terorismului. Prezenta lui bin Laden a reprezentat o amenintare la adresa stabilitatii globale pe parcursul ultimilor zece ani. Reversul medaliei este acela ca am putea sa asistam la contraatacuri din partea sustinatorilor sai”, a declarat, pentru Bloomberg, Jonathan Ravelas, chief market strategist in cadrul Banco de Oro Unibank.