Ca optiune de vanzare a celor 36% din companie, potrivit lui Mihai Marcu, este luat in calcul si procesul de listare la Bursa din Bucuresti. "Familia Marcu nu va vinde nicio actiune", a spus antreprenorul, intrebat ce pachet de actiuni va fi dispus sa vanda.

Actionarii MedLife sunt familia Marcu, fondatoarea companiei - 51%, fondul de pivate equity Value4Capital (fostul SGAM - Societe Generale Asset Management) - 36,25%, si IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale - 12,75%.

Fondul de private equity va iesi din actionariatul companiei, astfel incat cele doua optiuni de exit sunt o vanzare printr-un proces de M&A catre un alt investitor financiar sau o listare la bursa, cel mai nou scenariu vehiculat de conducerea MedLife.

El a mai spus ca nu exclude extinderea in tarile de langa Romania, insa nu are in plan acest lucru in urmatorii doi ani, perioada in care vrea sa consolideze business-ul in centrul tarii prin deschiderea de unei clinici in Cluj-Napoca si extinderea in Timisoara.

Citeste si:

MedLife a inaugurat astazi o hyperclinica in cartierul Berceni din Bucuresti, dupa o investitie de 1,2 milioane de euro. Hyperclinica ocupa o suprafata de 800 de metri patrati la etajul 1 in Mega Image Concept Store si are 18 cabinete de neurologie, imaginistica, cardiologie si ecografie. Noutatea cu care vine Hyperclinica MedLife Berceni este un ecograf 5D care poate fi conectat la un smartphone. Astfel, viitorii parinti pot pastra ca amintire imaginile cu viitorul lor copil dupa fiecare ecografie.

Unitatea functioneaza de doua saptamani si are momentan 27 de medici si asistenti din Romania. De altfel, Mihai Marcu crede ca medicii romani incep sa fie atrasi sa lucreze in tara si sa nu mai plece in Germania. "Cred ca romanii se vor intoarce la medicina romaneasca si nu o sa mai urce in avion in fiecare dupa-amiaza", a spus proprietarul MedLife.

Hyperclinica din Berceni este a sasea din Capitala si a 13-a din reteaua MedLife. Compania mare are 12 hyperclinici, la Arad, Brasov, Timisora, Iasi, Galati, Constanta si Bucuresti, 18 laboratoare proprii de analize, 9 unitati spitalicesti in Bucuresti, Brasov, Craiova si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecologie, 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 12 centre de excelenta cu specializare unica, 8 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med si in colaborare cu 145 clinici medicale partenere din toata tara.

Medlife a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro si este cel mai mare jucator de pe piata privata de servicii medicale. Principalii competitori ai companiei sunt Regina Maria, Sanador, Medsana si Medicover.