Actiunile garantate ale Digi s-au vandut in mai putin de o ora. Broker: "S-au dat ca painea calda"

Micii investitori de pe bursa au subscris in mai putin de o ora intreaga transa de actiuni garantate a ofertei Digi Communications, compania care controleaza RCS&RDS.

Digi Communications a lansat in aceasta dimineata o oferta publica de vanzare de actiuni, prin intermediul careia se va lista pe Bursa de Valori Bucuresti.

Investitorii persoane fizice care vor sa cumpere actiunile companiei trebuie sa trimita ordine de subscriere pentru minim 50 de actiuni a caror valoare totala este de 2.800 lei (56 lei/actiune). Acestia au avut o alocare garantata de 267 de actiuni, in limita unei transe de 534.000 de actiuni. Toate aceste titluri erau deja subscrise la mai putin de o ora de la deschiderea sedintei bursiere de vineri.

“Actiunile garantate s-au vandut ‘ca painea calda’. Transa era deja subscrisa integral la ora 10:40. Persoanele care mai vor sa cumpere pot trimite in continuare ordine si vor primi actiuni Digi in functie de cat de ridicat va fi nivelul final al subscrierilor, dupa metoda ‘pro rata’”, a declarat Marcel Murgoci, directorul de tranzactionare al casei de brokeraj Estinvest.

Cel mai mare ordin trimis de o singura persoana in prima ora a ofertei Digi a fost pentru 17.590 de actiuni (echivalentul a 879.500 lei). Pe langa ordinele din transa garantata de actiuni Digi, in piata se mai inregistrau ordine pentru alte 140.336 de titluri.

Citeste si:
Digi intra la tranzactionare pe bursa cu o crestere de 4,2%
Digi intra la tranzactionare...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Micii investitori care vor cumpara in primele 5 zile ale ofertei (pana pe 5 mai) vor beneficia de un discount de 7% fata de pretul final de oferta, iar cei care subscriu ulterior (8-10 mai) vor primi un discount de 3%, potrivit prospectului ofertei publicat de companie.

Oferta Digi se desfasoara in perioada 28 aprilie – 10 mai.

Cititi si Ce trebuie sa stie micii investitori inainte de listarea pe bursa a Digi

Citeste si:
Compania mamă a RCS&RDS, venituri de 1,2 miliarde de euro în 2019
Compania mamă a RCS&RDS,...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri