Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din Romania, si-a marit detinerea de actiuni Electrica (EL) ajungand la un pachet de 5,76% din companie.

Avand in vedere cotatiile actuale de pe Bursa de Valori Bucuresti, actiunile Electrica detinute de catre Dedeman valoreaza 256,6 mil. lei. Retailerul de bricolaj controlat de fratii Dragos si Adrian Paval detinea anterior 4,8% din titlurile Electrica, pachetul marindu-se in urma unor tranzactii realizate saptamana aceasta si la finalul saptamanii trecute.

Actiunile Electrica au scazut anul acesta cu 2,2%, in conditiile in care evolutia de ansamblu a Bursei de Valori Bucuresti a fost una pozitiva.

Electrica a realizat in primul semestru din acest an un profit net de 8,16 milioane lei, in scadere cu 97% comparativ cu perioada similara din 2016. Grupul Electrica a distribuit aproximativ 9 TWh, in perioada ianuarie - iunie 2017 (o crestere de 4% fata de S1 2016) catre aproximativ 3,69 milioane utilizatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri