Lucrarile vor fi realizate de Rominserv, contractorul general al Grupului, si vor viza in principal inlocuirea catalizatorilor si lucrari de mentenanta care pot fi realizate doar in timpul opririi instalatiilor.

“In aceasta perioada, Rompetrol Rafinare va asigura din stocuri livrarile de produse catre clienti”, informeaza comunicatul.

Compania a inregistrat in 2008 un record istoric de titei procesat - 4,2 milioane tone, de la 3,7 milioane tone in 2007 si 1,15 milioane tone in 2000, inainte de preluarea de catre Grupul Rompetrol.

Pentru anul 2010, este estimata o crestere a capacitatii de procesare pana la 5 milioane de tone de titei. De asemenea, cifra de afaceri a crescut de la 312 milioane dolari, in 2000, la peste 4,68 miliarde dolari, nivel inregistrat anul trecut.

The Rompetrol Group a inceput sa pregateasca documentatia necesara lansarii ofertei publice de preluare in cazul Rompetrol Rafinare (RRC), unde detine in mod concertat 75,32% din capital.

la inceputul saptamanii, actionarii minoritari ai Rompetrol Rafinare (RRC) a caror cerere de convocare a unei adunarii generale pentru alegerea de noi administrari a fost respinsa de catre conducerea companiei s-au adresat instantei de judecata sa autorizeze AGA.

La sfarsitul lui 2008, Rompetrol Rafinare pierduse deja pariul pe profit. Pierderile acumulate in decursul anului s-au adancit de la cele 94,3 milioane de euro afisate in 2007, la o valoare-record de 126,3 milioane de euro. In ultimii ani, compania cotrolata de cazahii de la KazMunaiGaz, a consemnat pierderi financiare semnificate pe fondul marilor plati efectuate in contul datoriilor.