Casa de brokeraj Tradeville ofera un pret-tina de 1,35 lei pentru actiunile Bancii Transilvania (TLV) pana la finalul anului, cu 3% mai mare decat ultima cotatia din piata, potrivit unui raport de analiza.
“Banca Transilvania a reprezentat in semestrul intai din 2010 o surpriza placuta a sectorului bancar, fiind singura dintre bancile listate care a obtinut, pe langa o crestere a venitului net bancar cu 27% si o majorare substantiala a profitului net, de circa 3 ori”, afirma analistii Tradeville.

Totusi, costul net al riscului de credit s-a majorat cu 49% in cazul bancii, insa gestionarea atenta a cheltuielilor a contribuit la imbunatatirea substantiala a raportului cost/venit, la 46%.

Privind profitul net din acest an, casa de brokeraj estimeaza un rezultat de 11,22 milioane lei, de 5,5 ori mai mic decat cel din 2009. Pentru acest an, banca mizeaza pe un profit brut de 150 milioane lei.

“Prin evaluarea facuta pe baza metodei comparatiilor de piata cu utilizarea P/B drept multiplu, am obtinut un pret-tinta de 1.35 lei/actiune pentru sfarsitul anului 2010”, afirma analistii.

Metoda de evaluare folosita este metoda comparatiilor de piata, fiind selectat un grup de banci din Europa Centrala si de Est care detin, din punct de vedere valoric, active comparabile cu Banca Transilvania.

In aplicarea acestei metode s-a considerat multiplul P/B, fiind cel mai putin volatil si reflectand cel mai bine capacitatea bancii de a-si sutine activitatea.

Tradeville considera ca venitul net bancar va creste cu 10-15% in acest an, iar costul net al riscului de credit se va majora cu 50%, pe baza premiselor de fundamentare a bugetului de venituri si cheltuieli al bancii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri