Este oficial: Termenul de listare a companiilor din transporturi la BVB a fost prelungit

Senatul a aprobat luni un proiect de lege privind prelungirea termenului limita de incepere a procedurilor de tranzactionare pe bursa a unor pachete de actiuni de 5% din capitalul unor companii din subordinea Ministerului Transporturilor, pana la 31 decembrie 2012, scrie Mediafax.

Senatorul PSD Adrian Tutuianu a declarat, in numele Comisiei juridice, care a inaintat plenului un raport de respingere, ca actul normativ nu este oportun in conditiile crizei economice si a unei incertitudini privind evolutia preturilor la bursa.

Senatorul a aratat ca, potrivit legii, problema tranzactionarii acestor actiuni ar fi trebuit sa fie rezolvata pana in 2008, iar in acest moment "vanzarea de pachete reziduale este pagubitoare" pentru statul roman, in conditiile unor niveluri scazute ale tranzactiilor, preturilor si a lipsei de lichiditati.

In replica, senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat ca "piata nu e jos", ci "evolueaza" si ca, pentru a se relansa, are nevoie de investitori. "Daca nu punem produse pe piata nu are cum sa fie suficiente lichiditati", a spus Verestoy.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 57 de voturi "pentru", 41 de voturi "impotriva" si trei abtineri.

Conform secretarului de stat din MTI Eusebiu Pistru, fac obiectul actului normativ companiile Aeroporturi Bucuresti, Aeroportul Baneasa, Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Administratia Canalelor Navigabile Galati, Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati si Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente a fost dezbatut de Senat in calitate de prima camera sesizata.

Listarea la bursa a 5% din capitalul unor companii este un proiect mai vechi al Ministerului
Transporturilor. Institutia a anuntat insa ca va amana cu cativa ani operatiunea, din cauza crizei financiare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri