Primarul Constantei, Radu Mazare, prezent luni la Scoala generala "Jean Bart" din municipiu, la deschiderea noului an scolar, le-a spus elevilor sa invete daca vor sa fie "baieti destepti", dar si sa faca sport ca sa nu se ingrase, atragand atentia unor copii ca au cateva kilograme in plus.

Radu Mazare a venit, luni dimineata, la Scoala ”Jean Bart” din Constanta, pentru a participa la deschiderea noului an scolar, la volanului unui autoturism Jaguar. La sosire, Mazare a dat mana cu cativa dintre copiii aflati in curtea scolii si i-a salutat pe parintii si bunicii care ii insoteau.

El le-a transmis elevilor ca daca vor sa fie ”baieti destepti”, trebuie sa invete, informeaza Mediafax. ”Cand mergeam sa va salut, acolo tipa unul dintre voi, «esti cel mai tare», «esti cel mai tare». Si asa imi tipa multa lume. Dar stiti de ce sunt cel mai tare? Pentru ca sunt baiat destept. Dar ca sa fii baiat destept trebuie sa inveti, daca nu inveti nu esti baiat destept sau fata desteapta, nu mai esti cel mai tare, esti cel mai fraier. Voi cum vreti sa fiti? Tari, nu? Atunci trebuie sa invatati”, le-a spus Mazare.

Primarul i-a mai sfatuit pe elevi sa faca sport ca sa nu se ingrase, el atragand atentia unor copii ca au cateva kilograme in plus. ”Si mai e ceva. Uite ce burta ai, te-ai ascuns, te-ai ascuns (n.r. - s-a adresat Radu Mazare unui copil). Faceti sport, nu va ingrasati ca sa fiti si voi asa!. Nu e rusine, tu sa te ascunzi pe acolo? Nu te mai plac fetele. Si pe la fete am vazut niste probleme. Mai bine treceai mai in spate si o puneai pe colega mai in fata. Asta voiam sa va spun, trebuie sa si invatati, acum nu va zic eu sa fiti foarte tocilari, dar invatati ca sa fiti cei mai tari. Spor la treaba!”, si-a incheiat Mazare discursul tinut in fata elevilor de la Scoala Jean Bart.

Radu Mazare: amintiri din prima zi de scoala

Dupa festivitatea de deschidere a noului an scolar, primarul a spus ca in prima zi de scoala a fost asezat in prima banca alaturi de o vecina, dar ca a ajuns in ultima dupa ce fata l-a reclamat ca i-a pus mana pe picior.

Citeste si:
Liceele la care niciun elev nu a luat BAC-ul NU vor mai infiinta clase
Liceele la care niciun elev...

“In clasa intai m-a pus in prima banca si aveam o colega de banca frumusica, era si vecina cu mine de bloc, Corina o chema, si tineam mana pe piciorul ei. M-a reclamat si m-a trimis in ultima banca singur. Tot timpul mi s-a spus branza buna in burduf de caine. Faceam nazbatii, chiuleam, dar asa cum le spuneam si lor, baiat destept, am citit mult”, a povestit Radu Mazare. Intrebat ce materii preferate a avut la scoala, primarul a spus ca a fost mai atras de matematica si fizica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Strangerea fondului clasei, o practica de care nu vom scapa niciodata