Mai multi deputati ai PNL au venit, astazi, in sedinta de plen a Camerei Deputatilor, cu bonuri fiscale prinse in piept, deputatul Octavian Popa precizand ca, astfel, pot sa puna intrebari prim-ministrului Victor Ponta.

"Ne-am pus bonuri fiscale in piept pentru a putea sa punem intrebari. Domnul prim-ministru a spus ca, daca nu avem bonuri fiscale, nu putem sa punem intrebari", a spus Octavian Popa. Deputatul PNL Cristina Pocora a precizat ca actiunea liberalilor este de protest fata de "actiunea lui Victor Ponta de a lovi agentii economici".

"PNL sutine respectarea legii si plata taxelor, dar sa inchizi o firma pentru 1,2 lei insemana distrugerea initiativei private", a mai spus Pocora. Luni la pranz, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, Ponta nu a dorit sa comenteze votul senatorilor PSD impotriva arestarii lui Sova si nici sa spuna daca acestia vor fi sanctionati, sustinand ca nu intelege intrebarea, el nedorind sa comenteze nici eventuale modificari ale Codului Penal, pe motiv ca nu cunoaste proiectul.

In acelasi timp, raspunzand unei alte intrebari, si anume daca este normal ca ANAF sa inchida firme pentru 3,5 lei, Ponta a afirmat ca eventuale abuzuri ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in combaterea evaziunii fiscale vor fi sanctionate, apreciind insa ca exista o "fratie a evazionistilor fiscali" care ar critica ANAF.

Ulterior, Ponta a postat un mesaj pe Facebook in care spunea ca vrea sa explice de ce a refuzat sa raspunda la intrebarea unui jurnalist privind votul senatorilor PSD in cazul Sova, sustinand ca el raspunde doar la intrebarile celor care reprezinta companii ce isi achita corect taxele. Atitudinea premierului a fost sanctionata de de ActiveWatch si Clubul Roman de Presa.

Ulterior, Ponta a revenit, declarand ca i-a "trecut supararea", astfel ca va raspunde tuturor jurnalistilor, dar ca isi mentine ideea ca taxele trebuie platite.

PNL a cerut in plen demisia lui Calin Popescu Tariceanu

Senatorul PNL Cristian Bodea a cerut, miercuri, in plenul Senatului, demisia lui Calin Popescu Tariceanu din functia de presedinte al Senatului, pentru interpretarea votului in cazul Sova, citind un text de demisie pe care i l-a inmanat lui Tariceanu, pentru ”a-l executa”.
Bodea a precizat ca decizia in cazul votului pentru arestarea lui Dan Sova a fost ”o fapta cu premeditare, pusa la cale in laboratoarele PSD si executata cu minutiozitate de presedintele Senatului”.

Pentru aceste motive, grupul PNL a cerut presedintelui Calin Popescu Tariceanu sa ”execute” si urmatorul text: ”Demisie, subsemnatul Calin Popescu Tariceanu, demisionez prin prezenta, din functia de presedinte al Senatului incepand de astazi, 1 aprilie 2015. Motivez demisia prin faptul ca in cazul cererii de incuviintare a arestarii preventive a lui Dan Sova, am incalcat flagrant Constitutia Romaniei, care stipuleaza ca legile ordinare si hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera si am nesocotit deciziile Curtii Constitutionale”, a citit Bodea, de la tribuna Parlamentului.

Senatorul liberal i-a inmanat lui Calin Popescu Tariceanu textul ”demisiei”, pentru a a-l executa. ”Ati facut o compunere foarte frumosa, e buna de citit la televizor. Cu toate ca vad ca nu respectati Regulamentul, ca sa nu se interpreteze ca o limitare a libertatii la expresie, v-am lasat sa tineti tot speech-ul”, a spus Calin Popescu Tariceanu, in replica la solicitarea PNL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri