Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a ajuns la 3.586 in luna mai, inregistrand o crestere cu 6,3% fata de luna precedenta. In primele cinci luni s-au eliberat circa 14.000 autorizatii, in stagnare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor Institutului National de Statistica.

Din totalul autorizatiilor eliberate in luna mai, 62,3% sunt pentru zona rurala. Cresteri ale numarului de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale fata de aprilie au fost consemnate in regiunile Nord-Vest (+208 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+33), Nord-Est (+30), Sud-Est (+17) si Vest (+5), potrivit Mediafax.

Totodata, s-au inregistrat scaderi in Sud-Muntenia (-35 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-24) si Centru (-20). Fata de mai anul trecut, au fost date cu 221 de autorizatii mai mult, cele mai mari cresteri fiind consemnate in Bucuresti-Ilfov si zonele de Nord-Vest si Sud-Est.

Avansul de 0,7% din primele cinci luni al numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a reflectat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (+611 autorizatii), Nord-Vest (+263) si Vest (+25). Pe de alta parte, s-au inregistrat scaderi in Nord-Est (-264 autorizatii), Sud-Muntenia (-240), Centru (-168), Sud-Vest Oltenia (-130) si Sud-Est (-4).

Locuirea in Romania, intre...
Citeste si: Solutii pentru lipsa locuintelor sociale si asezarile informale


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Cum va arata Fosta Fabrica de bere Grivita dupa ce va fi restaurata?