Sediul Danone din Bucuresti, cumparat de un fond de investitii pentru aproape 6 mil. de euro

Secure Property Development & Investment (SPDI), o companie de investitii din Cipru, a incheiat un acord cu dezvoltatorul imobiliar care detine sediul Danone din Bucuresti pentru cumpararea cladirii EOS Business Park in schimbul a 5,85 milioane de euro.

Cladirea EOS Business Park, construita de Primavera Development din Romania, are o suprafata de 3.386 de metri patrati si 90 de locuri de parcare. Totodata, proprietatea genereaza un venit operational net anual de 600.000 de euro, se arata intr-un comunicat al SPDI.

Firma Primavera Development este detinuta oamenii de afaceri Daniel Adrian Tanasoiu, Emil Tanasoiu, care controleaza impreuna 62,66 din actiuni. In actionariat figureaza si Shortway Re, firma inregistrata in Olanda. Cladirea de birouri a fost inchiriata companiei franceze Danone pana in 2026 si se afla, de altfel, in apropierea fabricii Danone, in nord-estul Capitalei.

"Pe masura ce strangem fonduri de la investitorii nostri, intentionam sa cumparam proprietati similare, in perspectiva generarii unui venit substantial si a dobandirii statutului de lider regional in sud-estul Europei", a afirmat CEO-ul SPDI, Lambros Anagnostopoulos.

EOS Business Park este a doua proprietate imobiliara pe care SPDI o cumpara in Romania, dupa ce in luna mai a preluat parcul logistic Innovations din Clinceni, care este inchiriat in proportie de 60% de catre compania elvetiana Nestle.
Achizitiile SPDI in Romania urmeaza strategia companiei, care vizeaza extinderea portofoliului de proprietati detinute in regiunea de sud-est a Europei.

Citeste si:
Danone mizeaza pe BIO si lanseaza o noua gama de iaurturi
Danone mizeaza pe BIO: 4 noi...

SPDI a fost infiintata in iunie 2005 si a vizat, initial, investitiile pe piata imobiliara din Ucraina. In urma recapitalizarii, in 2011, compania si-a extins activitatea la nivel regional, prin investitii in Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru. De altfel, SPDI si-a deschis un birou in Bucuresti in 2013.

Sursa foto: primavera-development.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri