Colliers International Romania a intermediat vanzarea cladirii de birouri Maestro Business Center din Cluj-Napoca. Achizitia facuta de First Property Group, fond de investitii britanic, sprijina deschiderea unei noi piete de investitii in Cluj-Napoca, potrivit reprezentantilor companiei de consultanta imobiliara, care spun ca piata office clujeana este dominata de investitori locali. Un alt investitor strain important din orasul de pe Somes este fondul de investitii NEPI Rockcastle, care, impreuna cu antreprenorul roman Ovidiu Sandor, a dezvoltat ansamblul The Office.

In ultimii ani, Cluj-Napoca si-a consolidat statutul de pol de birouri in curs de dezvoltare, multe centre de afaceri importante alegand sa-si stabileasca sediile aici. Cu un stoc de aproape 210.000 de metri patrati spatii de birouri moderne si cu livrari de aproape 47.000 de metri patrati anuntate pentru 2018, orasul ramane principalul punct de atractie din afara Capitalei, fiind al doilea cel mai mare centru universitar din tara si avand cea mai mare densitate de studenti la nivel national, cu peste 200 de studenti la 1.000 de locuitori, potrivit reprezentantilor companiei de consultanta imobiliara Colliers International Romania.

Maestro Business Center, cladirea de birouri achizitionata de First Property Group, fond de investitii britanic, prin intermediul Colliers International, este amplasat in zona centrala a Clujulu, avand chiriasi internationali precum Steelcase, IBM, PwC, Hewlett Packard si Global Convergence, pe o suprafata inchiriabila totala de 6.845 de metri patrati. Proiectul are in prezent un nivel de ocupare de 100%.

“Sunt foarte multumit de investitia facuta de noi si clientii nostri in aceasta cladire de birouri bine amplasata in centrul orasului Cluj-Napoca, un oras cu crestere rapida, care sustine atat chiriile, cat si cresterile de capital”, spune Ben Habib, Group Chief Executive in cadrul First Property Group.

Anca Svoronos, Senior Associate Investment & Debt Advisory in cadrul Colliers International Romania spune ca se asteapta ca in viitorul apropiat sa fie incheiate si alte tranzactii de birouri pe piata din Cluj-Napoca.

Maestro Business Center, birouri, birouri cluj, Colliers International, Colliers |International Romania, Cluj, Cluj-Napoca, Anca Svoronos

„Randamentele sunt atractive, produsele sunt de o calitate foarte buna si cererea este inca puternica, toate acestea creand premisele unei investitii atragatoare pentru orice investitor. Comparativ cu Bucurestiul, piata de birouri din Cluj-Napoca este o piata in dezvoltare, dominata de capital local. Potentialul regiunii, insa, este puternic din multe puncte de vedere, iar intrarea fondului britanic prin achizitia Maestro Business Center marcheaza o schimbare in tiparul investitorilor prezenti si sustine buna evolutie a pietei. Acest fenomen va capata amploare odata pentru ca fundamentele pietei sunt solide, dar si pentru ca stocul de cladiri devine competitiv pentru orice alt activ similar din Bucuresti”, explica Anca Svoronos.

Un alt investitor strain important din orasul de pe Somes este fondul de investitii NEPI Rockcastle, care, impreuna cu antreprenorul roman Ovidiu Sandor, a dezvoltat ansamblul The Office. Proiectul de birouri, cu o suprafata de 59.000 de metri patrati inchiriabili, a fost lansat in plina criza economica, fiind una din putinele dezvoltari din acea perioada. Demarat in 2012 si dezvoltat in trei faze, proiectul de birouri The Office din Cluj-Napoca a fost finalizat anul trecut, cand a fost inaugurate faza a a treia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri