In urmatorii ani serviciile de property management sau de administrare de cladirii de spatii de birouri vor contribui tot mai mult la nivelul de satisfactie a angajatilor, apreciaza consultantii companiei de consultanta imobiliara Colliers International. Noul val de angajati se distinge de cele anterioare prin nivelul ridicat de pretentii in ceea ce priveste conceptul de viata la birou, care nu mai constituie doar un loc de munca, ci se asteapta sa ii ofere si o comunitate de care sa apartina.

"Intr-un proiect de spatii de birouri, rolul unui property manager nu mai este doar de a asigura o cladire functionala pentru chiriasi si de crestere a valorii pentru proprietar. Astazi, un property manager trebuie sa creeze mai mult decat un loc confortabil de unde sa lucreze utilizatorii finali si sa faciliteze experiente prin crearea unei comunitati la nivel de proiect”, a declarat Oana Adjudeanu (foto), director property management in cadrul Colliers.

In opinia sa, ideea de comunitate incepe din momentul in care se finalizeaza cladirea si se organizeaza evenimentul de lansare. Astfel, se obisnuieste deja, la majoritatea companiilor, ca in prima zi dupa mutare, angajatii sa gaseasca la noile birouri un kit de bun venit.

"Pentru a mentine mai departe ritmul implicarii angajatilor in viata proiectului" sunt "diferite concepte de evenimente pe care le implementam la cladirile din portofoliu, indiferent de dimensiunea lor. Tipurile de evenimente pe care le implementam sunt diferite si adaptate la proiect, dar cele mai dese ar fi de networking, wellness (sanatate si sport), ateliere de mestesuguri, concerte sau concursuri", a completat Oana Adjudeanu.

Ea adauga ca in implementarea unor astfel actiuni menite sa dezvolte comunitatea din jurul cladirii de birouri, este foarte important ca echipa de property management sa aiba sustinerea proprietarilor, care sa inteleaga beneficiile si importanta crearii unei legaturi intre angajati.

"Impactul crearii unei comunitati, desi nemasurat inca, estimam ca se va traduce in angajati mai implicati in activitatea si cultura companiei, care vor transmite aceasta stare de bine echipei si managementului", a incheiat Oana Adjudeanu.

Incepand cu acest an, Oana Adjudeanu a devenit directorul diviziei de property management din cadrul departamentului real estate management services al Colliers. Portofoliul de spatii de birouri administrat de echipa are 280.000 mp si include Vox Technology Park (Timisoara), The Landmark, The Bridge – faza I, Phoenix Tower, Construdava, Art Business Center (Ponderas Academic Hospital), Hermes Business Campus, Green Court Bucharest, Ethos House, Polona 68, Stefan cel Mare Building (Bucuresti) si Allianz Office Building Brasov, la care se adauga trei parcuri industriale in Timisoara, Brasov si Arad.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri