Asemenea unui puzzle, fiecare locuință este compusă din câteva piese cheie care, odată potrivite, formează un spațiu confortabil și plăcut pentru fiecare membru al familiei. Astfel, o amenajare cu personalitate, unde latura estetică se îmbină cu cea practică, devine punctul central care conturează povestea unei case.

Pentru că fiecare locuință beneficiază de un loc plin de efervescență, putem considera bucătăria un punct de atracție, fiind un cadru perfect pentru gătit, socializare și relaxare. Unul dintre trendurile adoptate tot mai des de către designerii de amenajări interioare este conceptul de bucătărie open space, unde delimitarea dintre living și camera destinată gătitului este eliminată.

Aranjarea bucătăriei deschise presupune o abordare creativă, unde echilibrul intervine între elementele decorative, schema cromatică, mobilierul de tip modular și organizarea electrocasnicelor, în funcție de necesitate și importanță. Pe scurt, conceptul de open space încurajează membrii familiei să ia parte împreună la activități, iar preocupările zilnice să aibă un numitor comun.

Printre motivele pentru care unii proprietari de locuințe ezită în privința acestui tip de organizare se numără și răspândirea mirosurilor neplăcute în toată casa. Întrucât elementul de izolare dispare din cadrul proiectului, aromele preparatelor culinare vor fi resimțite în majoritatea camerelor.

Cu toate acestea, există o cale de mijloc, între păstrarea designului modern al bucătăriei open space și menținerea unui aer plăcut în locuință. Iată câteva recomandări utile:

Bucătăria se aerisește constant

Gătitul este o artă în care aromele ingredientelor se întrepătrund, condimentele dau gustul savuros mâncării, iar, la final, fiecare membru al familiei se bucură de un preparat apetisant. Înainte de a experimenta următoarea rețetă de paste cu fructe de mare, deschiderea geamurilor din bucătărie reprezintă o bună soluție pentru limitarea răspândirii mirosului în locuință.

Desigur, ferestrele și ușile din interiorul casei pot fi menținute în poziția rabatată, caz în care schimbul de aer se produce într-un ritm mai lent. În schimb, menținerea ferestrelor larg deschise, pe toată perioada sesiunii de gătit, ajută la neutralizarea mirosurilor.

În esență, calitatea aerului din interior este influențată de un cumul de factori, printre care, amintim particulele de la gătit, impuritățile provenite din exteriorul locuinței sau chiar poluanții gazoși eliberați de produsele de curățare. Pe lângă aerisirea încăperii, un ajutor de nădejde în păstrarea unui aer cât mai curat, atât în bucătărie, cât și în restul casei, sunt purificatoarele de aer. Întrucât fiecare respirație contează, purificatoarele de aer filtrează virusurile, alergenii, mirosurile pregnante și praful deopotrivă, astfel încât servirea mesei în bucătărie devine o plăcere.

Hota ajută la neutralizarea mirosurilor

Din punct de vedere estetic, hota completează aspectul modern sau elegant al bucătăriei open space, prin intermediul designului variat. Pe lângă înfrumusețarea spațiului, o hotă absoarbe mirosurile neplăcute. Datorită ventilatorului integrat, aparatul electrocasnic asigură igienizarea completă a aerului, păstrând un nivel minim al zgomotului, atunci când este utilizată.

Plantele decorative purifică aerul

Dacă paleta cromatică aleasă în stilizarea bucătăriei deschise este preponderent compusă din nuanțe neutre, plantele decorative sunt o excelentă metodă pentru a introduce o pată de culoare. În plus, integrarea lor în designul camerei ajută la reducerea mirosurilor neplăcute.

Recunoscute pentru calitățile purificatoare, plantele elimină toxinele din casă, eliberează oxigen și îmbunătățesc calitatea aerului din întreaga locuință.

Bucătăria open space încurajează interacțiunea între membrii familiei, în timp ce își împărtășesc aventurile de peste zi. În plus, sfaturile de mai sus ajută la menținerea unui ambient plăcut.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri