Dezvoltatorul imobiliar Liebrecht & wooD a anuntat, in premiera pe piata romaneasca, inaugurarea in toamna anului viitor (15 octombrie) a ceea ce va fi, cel mai probabil, primul centru comercial de tip outlet din Romania Fashion House Outlet Centre.
Fashion House Outlet Centre va face parte din unul dintre cele mai mari parcuri comerciale construite in apropierea capitalei, West Park, proiect dezvoltat de belgienii de la Liebrecht & wooD. Suprafata totala a parcului situat la km. 13 al autostrazii Bucuresi – Pitesti se ridica la 250.000 mp, din care peste 90.000 vor fi ocupati de spatii comerciale.

O atractie unica in cadrul West Park va fi deci Fashion House Outlet Centre, ce va ocupa aproximativ 30% din suprafata parcului si in care s-au investit aproximativ 38 mil. euro, din totalul de 120 mil. alocate intregului proiect West Park. Acesta va avea o suprafata de 28.000 de metri patrati si va cuprinde magazinele de prezentare a peste 120 de branduri internationale si locale de imbracaminte si incaltaminte, precum si o zona de food-court, cu spatiu de joaca destinat copiilor.

“O zi petrecuta la cumparaturi in Fashion House Outlet Centre va fi o adevarata placere, un fel de zi petrecuta in familie, intr-un mediu atractiv. Pe langa reducerile foarte mari, vizitatorii de toate varstele pot gasi diverse modalitati de a-si petrece timpul in mod placut” declara Patrick Van Den Bossche, Managing Director, Liebrecht & wooD.

Centrele comercial de tip outlet cuprind galerii de magazine, unde marci cunoscute atat la nivel international (Nike, Puma, Mexx, CK, Levi's, Tommy Hilfiger etc), cat si la nivel local, sunt vandute la preturi reduse cu 30 – 70%, pe intreaga durata a anului. Mai mult decat atat, in perioadele obisnuite de sold, in cadrul Fashion House vor fi aplicate reduceri si mai mari.

Preturile foarte mici se datoreaza faptului ca produsele provin din surplusul de productie din fabrici sau din colectiile sezonului precedent, neepuziate in urma lichidarilor de stoc.

Managementul operational al Fashion House Outlet Centre va fi asigurat de compania britanica GVA Grimley Outlet Services, care administreaza trei astfel de centre outlet in Polonia. “Experienta dobandita in Polonia ne-a dovedit ca un Outlet Centre castiga extrem de rapid popularitate in randul cumparatorilor de toate varstele”, mentioneaza Brendon O’Reilley, partener in cadrul companiei.

“In afara proiectului din Bucuresti, compania noastra implementeaza in momentul de fata proiectele altor trei outlet-uri situate in Praga, Budapesta si Sofia. In acest sens, suntem familiari cu interesul in crestere pe piata Europei Centrale si de Est pentru astfel de outlet centre. Dintre toate zonele spre care ne-am indreptat atentia, piata romaneasca a manifestat o cerere naturala pentru produse de marca la preturi accesibile”, a declarat O’Reilley.

Reprezentantii Liebrecht & wooD au declarat ca vor urma si alte investitii pe piata locala, intrucat aceasta este una extrem de atractiva, planul belgienilor vizand un orizont destul de lung, de 5-10 ani. “Intentionam sa deschidem si alte outlet centre-uri in Romania, motiv pentru care vom prospecta in continuare piata locala, a carei capacitate de absorbtie se situeaza la un nivel de circa 5 outlet-uri”, a precizat Patrick Van Den Bossche.

Proiectul West Park va cuprinde, de asemenea, si magazinele unor cunoscuti retaileri internationali de mobila si articole de design interior, aparatura electronica si articole de gradinarit.

Hornbach, liderul nemtesc de echipamente si instalatii pentru constructii, renovari si amenajari peisagistice, isi va deschide in cadrul West Park cea de-a doua locatie, cu o suprafata totala de vanzare de 24.000 mp. Constructiile au fost demarate deja, urmand ca magazinul sa fie deschis cel mai probabil in februarie 2008, dar in mod cert pana la jumatatea anului viitor, a precizat reprezentantul Hornbach, Christian Reiber.

Kika, retailerul austriac de mobila si decoratiuni interioare, urmeaza sa-si deschida in cadrul West Park prima unitate de pe piata locala, magazinul avand o suprafata de peste 28.000 de metri patrati.

Totodata, in cadrul parcului comercial isi va deschide primul sau magazin din tara si Tehnomarket, distribuitor exclusiv in Bulgaria al unor marci de referinta in electronica si telecomunicatii.

Fashion House Outlet Centre se va deschide, impreuna cu magazinele Kika si Technomarket, in a doua jumatate a anului viitor. La incheierea lucrarilor de constructie si amenajare, magazinele vor dispune de peste 2.700 de locuri de parcare.

Spatiile comerciale din cadrul Fashion House Outlet Centre vor fi inchiriate de agentii exclusivi Cushman & Wakefield si Jones Lang La Salle. Pana in acest moment nu a fost incheiat niciun contract de inchiriere, dar consultantii Cushman & Wakefield au recunoscut ca au primit foarte multe scrisori de intentie in acest sens, care urmeaza a fi analizate pentru ca procesul de inchiriere sa fie finalizat in cel mai scurt timp.

Compania Liebrecht & wooD este prezenta in Romania din 2000, fiind implicata pe piata locala atat in segmentul de retail, cat si de birouri. Belgienii au dezvoltat cu succes pana acum mai multe proiecte locale majore, printre care se numara Militari Shopping Centre, vandut in 2004 catre austriecii de la Meinl European Land Limited pentru 20 milioane euro. Cel mai recent proiect al companiei, complexul de birouri Victoria Park, a fost vandut la inceputul acestui an fondului austriac de investitii Immoeast pentru circa 60 milioane euro, miscarea fiind inregistrata drept prima tranzactie imobiliara importanta din 2007.

Liebrecht & wooD a decis sa investeasca in dezvoltarea primului outlet centre din Romania, bazandu-se pe experienta de peste 10 ani acumulata in Polonia, unde opereaza trei astfel de centre comerciale.

Firma britanica GVA Grimley Outlet Services este singura companie independenta, pan-europeana care ofera solutii complete de management pentru centre comerciale de tip outlet. Compania se ocupa de implementarea tuturor etapelor de dezvoltare, de la proiectare si constructie, la management financiar, oferind investitorilor pachete de management ‘la cheie’ pentru centre comerciale de tip outlet, la cele mai inalte standarde internationale. GVA Grimley mai opereaza, pe langa conceptul Fashion House Outlet Centre, si Premier Outlets.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri