Compania Simon Ivanhoe a vandut, recent, cinci centre comerciale din Polonia catre trustul australian Macquarie CountryWide (MCW), tranzactie care s-a ridicat la 232 milioane de euro, a anuntat un comunicat al Cushman & Wakefield, consultantul imobiliar al dezvoltatorului.

Cele cinci centrele comerciale localizate in Polonia au fost cumparate pentru o suma totala de 232 milioane euro si pun la dispozitie un spatiu inchiriabil de 64.300 metri patrati. "Vanzarea acestui portofoliu este cea mai mare investitie tranzactionata pe piata poloneza, in 2007. A fost o oportunitate de investitie in retail desoebita", a declarat directorul biroului din Varsovia al Cushman & Wakefield, Michael Atwell.

Simon Ivanhoe este detinut in proportii egale (50%) de catre compania americana de real estate Simon Property Group si de canadienii de la Ivanhoe Cambridge. Simon Ivanhoe detine numeroase proprietati in Europa, iar in ultimii 40 de ani a fost implicat in peste 350 de proiecte in Franta, Italia, Polonia, Portugalia, Spania si Turcia, totalizand peste patru milioane metri patrati de spatii de retail. Simon Ivanhoe detine in prezent 12 centre comerciale cu o suprafata totala de 431.000 mp in France si Polonia, incluzand si unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa Centrala, Arkadia din Varsovia.

Trustul australian Macquarie CountryWide (MCW) cu active de peste 3,4 miliarde euro are ca obiect de activitate dezvoltarea si managementul centrelor comerciale de pe piata de profil. in portofoliul companiei se regasesc in prezent 246 de proprietati atat in Europa cat si pe piata asiatica.

Compania americana de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata internationala de profil. Compania este activa din 1917 si are in prezent 201 de birouri in 55 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Kaufland accelereaza dezvoltarea pe piata locala