Cea mai mare crestere, de circa 45%, a fost inregistrata in orasul Vidin, urmat de capitala Bulgariei, Sofia, unde preturile au urcat cu 34%. Preturile au inregistrat o crestere record in primele noua luni ale anului 2007 sustin statisticienii, care mai spun ca deja majorarea preturilor a depasit previziunile pentru intreg anul cu circa 15%.

Piata rezidentiala din Vidin a afisat deja o noua crestere in trimestrul III, cu 20%, urmat de Sofia cu 15% si Blagoevgrad cu 12%. Ultimele statistici indica faptul ca Sofia detine recordul ca cea mai scumpa piata rezidentiala din Bulgaria, crepsterea de pret mediu de peste 1.000 euro/mp.

Potrivit reprezentantilor companiei Imoti BG peste 80% din proiectele rezidentiale aflate pe piata din Bulgaria sunt cofinantate cu imprumuturi de la banci. In plus, districtele rezidentiale precum Manastirski Livadi, Malinova Dolina, Studentski Grad si Vitosha, unde peste 70% din stocul de constructii noi, au dus la cresterea de preturi in vecinatate de la 800 euro/mp la inceputul anului la 1,200 euro/mp in septembrie.