Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania (APAIR) are, in prezent, 12 membri, si isi propune sa profesionalizeze agentii imobiliari prin educatie, asigurari profesionale si instrumente de lucru.

“Oferim o baza de date comuna care contine toate proprietatile imobiliare listate de agentii imobiliari membri si serviciul MLS (Serviciul de Listare Multipla), in care proprietatile sunt listate pe baza unui contract de reprezentare exclusiva. Toate proprietatile din bazele de date APAIR sunt unice, APAIR realizand verificarea listarilor in vederea evitarii listarilor duplicate”, a declarat Dan Negulescu (foto), presedintele APAIR.

Serviciul MLS a fost lansat initial in primavara si presupune colaborarea intre mai multi agenti imobiliari pentru reprezentarea exclusiva a proprietarilor, avand ca scop trazactionarea mai sigura si mai rapida a unei proprietati. Astfel, atunci cand o proprietate este listata printr-un membru MLS, aceasta va putea fi prezentata si vanduta de toti ceilalti membrii propriilor clienti, prin intermediul unui software MLS intern.

O alta asociatie pe piata de consultanta imobiliara este ARAI, o organizatie nonguvernamentala, apolitica si non-profit, infintata in anul 1995, care reuneste peste 160 de persoane juridice. In prezent, ARAI este condusa de Cristian Clenciu.