Planul se adreseaza celor ale caror datorii restante depasesc valoarea proprietatilor, informeaza Mediafax.

Potrivit companiei de studii economice CoreLogic, 11 milioane de familii (reprezentand 23% din cele care au credite in derulare) se aflau intr-o astfel de situatie, la 30 iunie.

Pentru ca statul sa acorde un astfel de sprijin, furnizorul creditului trebuie sa renunte la cel putin 10% din datoria fara dobanzi (principal) care mai trebuie rambursata.

Masura a fost anuntata pentru prima oara in martie, impreuna cu alte amendamente aduse unui plan de sustinere a proprietarilor aflati in dificultate, caare a avut un succes limitat de la lansarea sa, in martie 2009.

Citeste si:

Ritmul prescrierilor ipotecilor de catre banci nu a scazut. In iulie, au fost prescrise aproape 93.000 de ipoteci, iar numarul total, in primele sase luni, a ajuns la 363.000, potrivit companiei de analiza RealtyTrac.

Fenomenul va continua probabil, ca urmare a mentinerii somajului la un nivel ridicat si a dificultatii de vanzare a locuintelor confiscate.

Potrivit asociatiei profesionale a creditorilor imobliari MBA, 9,4% din creditele imobiliare erau restante cu cel putin o luna, in trimestrul al doilea.