OFICIAL: Vaccinul Moderna este eficient împotriva tulpinilor britanică și africană ale COVID-19

Vaccinul COVID-19 produs de Moderna își păstrează activitatea de neutralizare împotriva tulpinilor emergente identificate pentru prima dată în Marea Britanie și Republica Africa de Sud.

Rezultatele sunt obținute din studiile de neutralizare in vitro a serurilor de la indivizi vaccinați cu Vaccinul COVID-19 produs de Moderna.

În timp ce luptăm să învingem COVID-19, care a creat o pandemie la nivel mondial, credem că este important să fim proactivi pe măsură ce virusul evoluează. Aceste date noi ne întăresc încrederea că vaccinul COVID-19 produs de Moderna ar trebui să ofere protecție împotriva acestor noi tulpini detectate.

Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna

Protocolul de tratament cu două doze de vaccin COVID-19 produs de Moderna, la doza de 100 µg, este în prezent așteptat să ofere o protecție împotriva tulpinilor emergente detectate până acum:

Citeste si:
Vaccinul Moderna ajunge în România pe 13 ianuarie
Vaccinul Moderna ajunge în...
  • Nu a fost înregistrat niciun impact semnificativ asupra titrurilor de neutralizare față de varianta B.1.1.7 (identificată pentru prima dată în Marea Britanie);
  • O reducere de șase ori a titrurilor de neutralizare a fost observată la varianta B.1.351 (identificată pentru prima dată în Republica Africa de Sud), în raport cu variantele anterioare.

În ciuda acestei reduceri, nivelurile de neutralizare a titrului în cazul B.1.351 rămân peste nivelurile care se așteaptă să ofere protecție.

Noi programe lansate de Moderna

Pentru și mai multă precauție, Moderna lansează un program clinic pentru a crește imunitatea la variantele emergente. Compania va testa o doză suplimentară de rapel a vaccinului COVID-19 (mRNA-1273), pentru a studia capacitatea de a crește în continuare titrurile de neutralizare împotriva tulpinilor emergente.

Compania promovează o variantă emergentă de rapel candidat (mRNA-1273.351) împotriva variantei B.1.351.

Nu în ultimul rând, Moderna va fi gazda unei conferințe live și a unui webcast, după ce documentația oficială va fi postată pe website-ul bioRxiv. Detaliile conferinței vor fi anunțate separat.

Citeste si:
Medicul care a refuzat să arunce doze de vaccin: Ce este letal la...
Medicul care a refuzat să...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri