Câte persoane din sistemul de educație românesc s-au vaccinat

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat că, până la această oră, s-au imunizat sub 10.000 de persoane din sistemul de învăţământ, scrie Agerpres.

"Cred că erau în jur de 7.000 de persoane, din câte ştiu. Nu sunt în măsură să vă dau datele de ieri (luni - n.r.), însă vorbim de sub 10.000 de persoane vaccinate din sistemul de învăţământ. Sunt peste 300.000 de persoane şi, din ceea ce ştiam, (...) 126.000 de persoane, care erau la interfaţa directă cu copiii, personalul din creşe şi grădiniţe, cât şi învăţătorii şi educatorii, (...) şi-au exprimat intenţia de vaccinare", a afirmat dr. Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă se cunoaşte numărul personalului din învăţământ care s-a vaccinat anti-COVID.

Valeriu Gherghiță a mai declarat în cadrul conferinței că România are un deficit de 117.000 de doze, pe care o pune pe seama faptului că săptămâna trecută, România a primit cu aproximativ 50% mai puține doze de la Pfizer-BioNTech.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri