Astăzi a început vaccinarea cu cea de-a treia doză în România. Vaccinarea poate fi făcută în orice centru de vaccinare, în baza buletinului sau cu programare în platformă. Peste 14.000 de români au primit astăzi rapelul cu Pfizer sau Moderna, alți 25.000 fiind programați pentru zilele următoare, potrivit informațiilor furnizate de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Gheorghiță a precizat că, din punct de vedere al celor care au ales să se programeze, circa 24.082 de persoane au optat pentru serul de la Pfizer, iar peste 1.600 de persoane s-au înscris pentru centrele în care este disponibil cel de la Moderna.

”Este de menționat faptul că, la solicitarea pacientului, chiar dacă schema inițială de vaccinare a fost efectuată cu Pfizer, rapelul poate fi făcut cu Moderna și vice-versa. Aceasta rămâne la latitudinea celor care vin să se imunizeze”, a declarat Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, medicul infecționist reamintește de recomandarea fermă pentru doza trei pentru toți cei care au risc crescut de infectare, cum ar fi medicii, angajații din azile sau profesorii, dar și persoanele vulnerabile.

”Această doză de rapel restabilește eficiența vaccinurilor, adică atingem acel prag de 95% eficiență în fața unei infecții. În plus, observăm și o creștere a numărului de persoane care se vaccinează cu prima doză, aproximativ 92.000 de persoane într-o săptămână”, a adăugat coordonatorul CNCAV.

De asemenea, Gheorghiță a precizat că, în prezent, sunt deschise 635 de centre active, cu 914 fluxuri de vaccinare și cu o capacitate de a imuniza peste 100.000 de persoane zilnic. Conform spuselor acestuia, aproximativ 20% dintre centrele care au avut activitatea suspendată și-au redeschis activitatea.

Chiar și echipele din call-center au fost regândite, înregistrându-se un număr mai mare de apeluri în ultima perioadă, aproape 4.700 de români sunând pentru programare la vaccin.

Ținând cont de aceste aspecte, România a atins, în prezent, o rată de vaccinare de 33% la nivel populațional.

Totodată, continuă campania de vaccinare din școli, fiind operaționalizate 30 de centre de vaccinare, înregistrându-se chiar și un record (85 de persoane vaccinate într-o zi, într-un centru din București). În plus, peste 400 de elevi au fost imunizați prin intermediul echipelor mobile.

De asemenea, românii se pot vaccina și la medicii de familie, 2.875 de cabinete de medicină de familie oferind aceste servicii.

”Ne dorim să ajungem ca Danemarca, să renunțăm la restricții, la mască, dar pentru aceasta trebuie să ajungem la o rată de vaccinare ridicată”, a conchis medicul coordonator al campaniei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri