Romania este prezentata de publicatiile The Irish Times si The Telegraph ca destinatia perfecta pentru Halloween, fiind "patria aventurilor stranii cu vrajitoare din Valahia si vampiri din Transilvania".

Sean Hillen scrie in articolul "There will be blood... and vampires" ("Va fi sange ... si vampiri") din The Irish Times ca experienta sa legata de Romania a inceput in 1995, cand a fost trimis sa scrie despre primul Congres Mondial al lui Dracula. In final, a ajuns sa scrie o carte, inspirata de Romania - "Digging for Dracula", scrie 9AM.ro.

Si publicatia The Telegraph prezinta un articol despre Romania, semnat de Sir John Ure, fost ambasador al Marii Britanii in diferite tari si autor de carti de calatorie si istorie.

Acesta vorbeste despre existenta a trei lumi istorice si emotionale, identificate in zonele pe care le-a vizitat in Romania. Astfel, Castelul Bran, dar si alte castele inaltate pe dealuri, cu turnuri, temnite si camere de tortura tin de o lume a fanteziei gotice, unde Wagner, dar si Ludwig al II-lea, regele nebun al Bavariei de la jumatatea secolului al 19-lea, "s-ar fi simtit ca acasa".

Cititi mai multe despre motivele pentru care publicatiile britanice considera Romania destinatia perfecta pentru Halloween pe 9AM.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Castelul Bran pe Airbnb: cum sa petreci o noapte in sicriu ca Dracula