Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau a transportat, astazi, in comuna Canesti, grav afectata de seceta, 9.000 de litri de apa, dupa ce fantanile din zona destinate consumului animalelor au ramas fara apa.

Potrivit reprezentantilor ISU Buzau, transportul de apa menajera a fost dus la Canesti in urma solicitarii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta din comuna. Astfel, apa menajera necesara adaparii animalelor a fost dusa in satele Negosina si Valea Verzei, unde fantanile au secat ca urmare a secetei prelungite, scrie Mediafax.

"In continuare, monitorizam situatia, iar daca mai apar solicitari de la comitetele locale pentru situatii de urgenta din judet se vor dispune masuri, se vor trimite transporturi de apa, deocamdata acesta este singurul apel pana acum, dar nu este exclus sa mai apara si altele", a declarat plutonierul major George Cretu, de la ISU Buzau.

Viceprimarul comunei Canesti, Florinel Mihu, sustine ca localitatea este grav afectata de seceta. In zona, nu a mai plouat de aproximativ o luna, iar fantanile pentru animale au secat. In ceea ce priveste populatia, nu sunt probleme deocamdata, in zona fiind o sursa de alimentare cu apa, insa localnicii primesc apa dupa un anumit program.

"Avem o sursa de alimentare cu apa pentru populatie. Nu avem probleme cu apa pentru populatie, insa o gestionam ca sa nu apara dificultati. Apa se da la populatie dupa program, intre orele 8.00 si 20.00. Nu aveam insa pentru animale. Nu a mai plouat de o luna, fantanile au secat, gradinile s-au uscat. Nu este exclus sa mai cerem ISU si alte transporturi de apa daca nu va ploua in perioada urmatoare", a declarat viceprimarul comunei Canesti, Florinel Mihu.

Citeste si:
Thailandezii sfatuiti de guvern sa faca dus mai rar din cauza secetei
Thailandezii sfatuiti de...

Sursa foto: Seceta/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Orasul unde BEREA inlocuieste APA