Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a stabilit ca simularile Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului din anul scolar 2015-2016 sa se desfasoare in a doua parte a lunii februarie si la inceput de martie.

Astfel, in zilele de 22, 23 si 24 februarie vor fi testati elevii de clasa a opta, care anul acesta vor sustine Evaluarea Nationala, iar in intervalul 7-10 martie vor da simulari elevii de clasele a XI-a si a XII-a.

Simularile au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national, respectiv optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul scolar 2015 - 2016, sunt:

  • Limba si literatura romana (22 februarie),
  • Matematica (23 februarie)
  • Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna (24 februarie).

Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 4 martie.

Citeste si:
MEN: In sase judete sunt diferente mari intre media generala si...
MEN: In sase judete sunt...

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a din anul scolar 2015-2016 are urmatorul calendar:

  • Limba si literatura romana (7 martie),
  • Limba si literatura materna (8 martie),
  • proba obligatorie a profilului (9 martie),
  • exclusiv pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului si specializarii (10 martie).

Toate probele sunt scrise, iar afisarea rezultatelor va avea loc pe data de 18 martie.

In vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral.

Citeste si:
Zeci de licee agricole vor face schimb de experienta cu Olanda
Vesti bune: elevii din 58 de...

Sursa foto: racorn, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Anul scolar 2015-2016: vacanta de iarna mai lunga si bani de manuale