Impartirea in procente a populatiei arata ca din fiecare suta de romani 63 sunt salariati, 40 locuiesc la tara, 37 sunt absolventi de liceu si cei mai multi stau in case mari, cu peste patru camere. Doar unul din 100 de romani este patron si cinci au venituri de peste 5.000 de lei lunar, conform Adevarul.

In majoritatea studiilor statistice oficiale privind conditiile economice in care traieste populatia Romaniei apar raportari procentuale care impart grupurile analizate la 100. „Adevarul“ va propune o trecere in revista a celor mai importante raportari de acest fel. Din 100 de romani, spre exemplu, 49 sunt barbati si 51 sunt femei, apoi 15 sunt copii sub 15 ani si 48 au varste de peste 50 de ani (desigur, ceilalti 36 avand intre 15 si 49 de ani) si asa mai departe, fiecare indicator avand particularitatile sale mai mult sau mai putin interesante.

Gospodaria majoritara are doua persoane Potrivit datelor din studiul „Coordonate ale nivelului de trai in Romania“, realizat de Institutul National de Statistica (INS), 31% din totalul gospodariilor sunt formate din doua persoane, apoi 22% - din o singura persoana si 21% - din trei persoane. Tradus in limbajul pe care l-am convenit mai sus, din 100 de romani 31 traiesc in gospodarii cu doua persoane, 22 sunt singuri, 21 locuiesc impreuna cu trei persoane si - in continuare - 16 sunt in familii cu patru persoane, sase sunt in familii cu cinci persoane si patru au peste 6 persoane in gospodarie.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PENNY Market incheie anul 2019 cu 256 de magazine deschise in Romania