In iulie, Primaria Sectorului 4 a finalizat actiunile de demolare a Pietei Sudului, a doua cea mai mare piata din Capitala. Scopul acestei demolari este realizarea unui proiect de peste 10.000 de m.p care urma sa transforme celebrul BIG Berceni intr-un ansamblu comercial modern, completat de alei pietonale si spatii verzi.
„Acest proiect ambitios, ce se va finaliza pana la sfarsitul anului, incepe cu o operatiune mai putin placuta, aceea de a inlatura cladirile din acea zona” declara atunci, plin de optimism, Daniel Baluta, Primarul Sectorului 4. De altfel, si pe panoul lucrarii scrie foarte clar: termen de finalizare: 29.10.2019.

Ei bine, la o luna si jumatate de cand lucrarile ar fi trebuit sa fie finalizate, intersectia de la Piata Sudului nu este decat o mare groapa plina de noroi, de unde rasar cateva utilaje si muncitori.

Iar perspectivele nu sunt dintre cele mai optimiste: exista o diferenta izbitoare intre stadiul in care se afla acum lucrarile si cum ar trebui sa arate proiectul final.
Pe hartie, proiectul de la Piata Sudului se va realiza pe o suprafata de 10.610 mp si este localizat la intersectia strazilor Nitu Vasile cu Soseaua Berceni, in partea de Sud a Centrului Comercial BIG-Berceni.
Conform planului, vor fi refacute trei corpuri de cladire destinate inchirierii ulterioare de catre Consiliul Local, pentru activitati comerciale.
Corp 1– Piata Agroalimentara Berceni-Sudului va fi amenajata pe amplasamentul celei existente, cu un regim de inaltime de P+1, o suprafata construita de 2.836 mp si o suprafata desfasurata de aproximativ 4.667 mp. Spatiul interior este organizat la parter cu o zona centrala, in care vor fi amplasate tarabe, cu o zona de spatii comerciale inchise dispuse in jurul spatiului pentru tarabe, iar la etaj, sunt prevazute amenajari pentru comert si alimentatie publica (tip food-court) si spatii verzi, in jardiniere.
Corp 2 – Acesta va fi un pavilion cu spatii de inchiriat, aflat in lungul Strazii Nitu Vasile, in partea de Vest a amplasamentului. Pavilionul va avea doar parter si o suprafata construita de 834,72 mp.

Corp 3 – Aici se va afla pavilionul cu spatii de inchiriat, din partea de Sud a aplasamentului. Regimul de inaltime al pavilionului este Stehn+P, iar suprafata construita: 296,48 mp.
Pe langa aceste cladiri, Primaria va face si un parc nou, cu o suprafata de 10.000 de mp. Acesta se va intinde pe o suprafata de peste 10.000 de metri patrati, unde vor fi amenajate fantani arteziene, mobilier urban modern si elemente de decor naturale.

Pentru amenajarea parcului, Primaria Sectorului 4 a luat o serie de masuri speciale. Astfel, au fost expropriati 5.000 de metri patrati aflati in proximitatea complexului agro-alimentar Piata Sudului si apartinand unui agent economic.
Costul total al lucrarilor este de 35.6 milioane de lei, fara TVA .

Pana la publicarea acestui articol, Primaria Sectorului 4 nu a raspuns la solicitarea Wall-Street de clarificare in privinta stadiului lucrarilor si noul termen pentru finalizarea lucrarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri