The Plan costa 248 de lei. Produsul ajuta la evaluarea rentabilitatii unei afaceri, putand fi folosit si pentru estimari financiare pe termen scurt si mediu. Plecand de la un set de ipoteze stabilite de utilizator, cum ar fi veniturile estimate, investitia necesara, aplicatia face automat toate calculele necesare si ofera un set complet de rapoarte financiar-contabile - cont de profit si pierdere, bilant, cashflow si indicatori economico-financiari. Calculele respective cuprind si determinarea automata a cheltuielilor cu contributiile la asigurarile sociale, impozitul pe profit sau TVA de plata.

“Interesul pentru infiintarea de noi afaceri este in continua crestere in Romania, in special in randul tinerilor. The Plan a fost menit sa fie un sprijin real pentru persoanele care doresc sa isi porneasca o afacere, in aproape orice domeniu”, declara Lucian Croitoru, care detine 85% din firma Interactive Business Tools.

The Plan contine, pe langa aplicatia de previziuni financiare, si un set de tutoriale video care indruma utilizatorul pas cu pas in elaborarea planului de afaceri, prin explicatii si exemple usor de inteles, conform companiei. “Practic, nu este nevoie ca utilizatorii sa aiba cunostinte contabile”, subliniaza Croitoru.

Citeste si:

The Plan vine in continuarea unui mai vechi produs al companiei, StartSmart.ro, lansat anul trecut la sfarsitul lunii iulie. “Diferenta dintre The Plan si StartSmart.ro este ca The Plan ofera un plan de afaceri profesionist, cu grad de precizie si nivel de detaliere net superioare, in timp ce StartSmart.ro (in versiunea Lite) ofera doar o evaluare preliminara a profitabilitatii, si nu se poate numi un plan de afaceri in adevaratul sens al cuvantului”, a explicat pentru wall-street.ro Croitoru.

Lucian Croitoru a fost consultant la TDP Partners, la Thales Consult si economic officer la The National Institute for Small and Medium-sized Enterprises. Acesta a absolvit ASE-ul.

Andrei Rosca detine mai multe proiecte online, printre care Bookblog.ro si este general manager la Spada, agentie de publicitate pe bloguri.