Cherhanaua Ancora e in Parcul Herastrau, si cei de acolo insista sa folosim ambele cuvinte in nume, deoarece mai e un restaurant Ancora in Bucuresti si nu vor sa ii confunde lumea cu ei. Asadar, daca te-ai lua doar dupa nume si te-ai astepta sa gasesti o cherhana in herastrau, ai avea o surpriza de proportii, pentru ca acolo e unul dintre restaurantele mari ale Herastraului si ale Bucurestiului, facut cu bani multi, dar multi…

Cherhanaua Ancora e restaurantul lui Marius Tuca si al familiei sale si se vrea replica luxoasa, bucuresteana, a adevaratei cherhanale pe care tot Marius Tuca o are, din cate am inteles, pe Litoral, la Jupiter, cred. Restaurantul e mare, deci, chiar pe malul lacului, aproape de alt mare restaurant al celebrului parc, Complexul Herastrau. Deschis in vara lui 2013. Terasa dinspre lac e mare si ea, frumoas amenajata. La etaj au o sala destul de mare, in care cateva zeci de petrecareti se pot aduna, manca si se veseli la un loc, fara sa-i vada cei de jos. Conceptul e foarte unitar, bine realizat, totul cu materiale de buna calitate, luate cu bani multi. Mult lemn, stil mediteranean, culori deschise, albul si cremul dominante.

Cherhanaua Ancora e un restaurant cu peste si cu fructe de mare, evident, pe langa care mai sunt si cateva alte feluri din bucataria greceasca si mediteraneana, in general, ca sa fie pentru cat mai multe gusturi. Pestele il aduc de la Marea noastra, din acelasi loc in care il dus si la adevarata cherhana, de pe Litoral, si de aceea l-am pus ca fiind un restaurant cu bucatarie romaneasca. Si pentru ca ei asa l-au prezentat, in plus, intr-un laudabil acces de patriotism. Asta e bine pentru ei, pentru ca le-am dat nota maxima la mancare. Intr-adevar, de la un restaurant cu bucatarie romaneasca, cu pestele in centrul meniului, e cam tot ce se poate astepta. Si vorbesc aici cam despre toti pestii care pot fi gasiti la noi, dintre care pe unii rar, dar rar de tot ii gasesti in farfuria vreunui restaurant. Poate ca o saramura de crap sau un somn ar fi mai bun in alta parte, pe malul Dunarii sau in alt restaurant, insa luati toti pestii la un loc, pe ansamblu, putem zica ca la Cherhanaua Ancora au facut cam tot ce se poate face. Cred ca exagereaza putin cu prajitul in ulei si cu paneurile, fac exces, insa e un lucru pe care il pot ajusta usor, mai ales ca sunt aproape de inceput si mai au loc de incercari. Si, ca sa revin la idee, daca as fi pus Cherhanaua Ancora la « bucatarie internationala » si daca nu ar fi avut ca dominanta « peste si fructe de mare », atunci cu siguranta ca nu ar fi avut aceeasi nota la mancare pe Restograf.

Serviciul e bun, mai ales daca va place sa va simtiti protejati intr-un local cu barbati tineri si puternici. De chelneri vorbesc, evident. Eu prefer un altfel de serviciu, insa asta e moda acum, asa ca m-am straduit sa raman cat se poate de neutru. Mai ales ca baietii erau rapizi si precisi, iar unii dintre ei chiar mi se pare ca au zambit putin…

Preturile sunt mari la Cherhanaua Ancora, tot evident, insa in limite rezonabile. Clienti am vazut destul de multi, veniti mai ales in grupuri reprezentate de doua sau chiar trei generatii.

Asadar, Cherhanaua Ancora e unul dintre restaurantele reprezentative ale Herastraului si ale Bucurestiului, in care gasiti multi pesti, de toate felurile, unii pe care rar ii gasiti in alta parte. Pentru asta merita sa faceti un drum lung pana in inima parcului. Pentru alte feluri de mancare poate ca nu in mod special, de vreme ce parcul e plin cu restaurante cu mancare fina si buna, si in Bucuresti gasiti destule locuri cu mancare nepescareasca foarte buna, cara sa va abata de la un drum catre Cherhana. Sunt sigur ca Marius Tuca s-a ancorat bine in Herastrau si ca va ramane multa vreme acolo…

Sursa foto: www.restograf.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri