Cand era mic facea sport in timp ce se uita la filmele cu Van Damme. Si-a petrecut 20 de ani in lumea sportului de performana, dar de curand si-a dorit sa intrea si in cea de business. Astfel, fostul campion mondial la gimnastica aerobica Florin Neby a investit in jur de 100.000 de euro in dechiderea propriei sali de sport Neby Fitness Club.

Descopera mai multe idei de business pe Raftul cu Afaceri.

“Cei peste 20 de ani petrecuti in lumea sportului s-au concretizat astazi cu tot ceea ce reprezinta conceptul Neby. Poate totul a inceput in copilarie. La 4 ani si jumatate stateam in sfoara laterala pe doua scaune si ma uitam la filmele lui Van Damme. Ma bucur ca parintii mei au intuit talentul meu pentru sport si ca au cultivat in mine tot ceea ce a trebuit ca sa am o cariera in acest domeniu.

Neby a fost intai component al Lotului National de Gimnastica Artistica, iar ulterior al lotulul de gimnastica aerobica. Ca parte a lotului de gimnastica aerobica a obtinut titlul de Campion European si o medalie bronz in 2009, la Liberec (Cehia), a fost Campion Mondial (2 medalii aur – 2010, Rodez- Franta) si a obtinut cate o medalie de aur, argint si una de bronz in 2012, la Sofia in Bulgaria. Pe langa competitiile sportive a sustinut spectacole alaturi de trupa Aeors, un grup asemanator cu Cirque de Soleis, cu care a aparut pe prima pagina a cotidianului american New York Times

Investitia in business a fost de aproximativ 100.000 euro, suma fiind una media raportata la piata de fitness din Romania, la concurenta, dar si la fluxul de viitori abonati pentru care sala ar avea disponibilitate.

“Desi domeniul in care activam se axeaza mai mult pe servicii, cea mai mare suma a fost investita in infrastructura salii si in aparatura de fitness. In cazul meu, backgroundul de trainer si de sportiv de performanta mi-a fost util, astfel am avut avantajul sa imi pot face un plan corect, cu necesarul de echipament”, explica Neby.

Banii necesari i-a strans in timpul carierei, a colaborarilor pe care le-a avut in tara si strainatate, sala de fitness fiind un proiect pe care l-a gandit cu mult timp in avans.

Pregatit pentru orice dificultati care apar business

Daca il intrebi ce i s-a parut cel mai greu de la lansarea acestui business , iti spune ca este pregatit pentru orice dupa 20 de ani de sport.

„Cand am inceput sa am filmari la Antena 1 pentru show-ul Splash, spre exemplu, mi se tot spunea ca filmarile se intind cateodata si pe 14-15 ore, ca poate fi dificil. Am un zambet in suflet cand se intampla sa aud acest cuvant, dificil, deoarece cei peste 20 de ani de sport m-au calit foarte mult atat fizic, cat si psihic. Lumea sportului de performanta este dura, cel putin perioada pe care am parcurs-o eu: lipsa conditiilor la modul general, frig si altele, si nu ascund , am mai afirmat public, batai. Nu regret nimic, pentru ca azi ma consider un individ puternic. De aceea consider ca nimic nu este dificil decat daca noi alegem sa fie asa. Am rabdare si nu ma astept ca acest business sa fie altfel decat sanatos si intr-o crestere organica. Am crezut ca poate vara va fi dificila, deoarece am deschis sala in buza verii, un sezon dificil in piata, dar am depasit perioada bine. Am cautat mult timp un spatiu care sa se potriveasca cerintelor mele si l-am gasit la un moment dat. Am cantarit cu grija fiecare membru din echipa. Ma astept ca asa sa fie mereu”,spune antreprenorul antrenor de fitness.

Insa momentul deschiderii businessului este unul bun mai ales ca tot mai multi romani sunt interesati de sport, alimentatie si sanatate.

Piata de sport este in crestere

“Fata de anii trecuti, acum piata este in crestere, chiar intr-un punct foarte bun. Inotul, mersul pe bicicleta, jogging-ul si hiking-ul au castigat foarte mult teren, dar si partea de fitness de asemenea, ca dovada numarul mare de cluburi de fitness deschise in ultimii doi ani. Interesul oamenilor pentru sanatate a crescut si imi doresc sa creasca si mai mult, astfel incat sa existe informatie corecta cu privire la alimentatie, sport, sanatate”, afirma Florin Neby.

Primii clienti au venit imediat dupa ce a deschis sala de sport pentru ca multi il cunoasteau pe Neby de la alte cluburi de sport sau de la emisiunea Neatza cu Razvan si Dani, la Antena 1.

„Oameni care vin la sala sunt cei care isi doresc sa reintre in forma. Oameni care vor sa isi schimbe stilul de viata, care au probleme de sanatate si care si le rezolva si prin sport si plan alimentar corect si personalizat. Primul pas il fac, bineinteles, pentru frumusete. Foarte multi la inceput nu inteleg ca pentru acea frumusete exteriora sunt zeci, sute de ore de antrenament intens in spate. Cum acel corp <<deformat>> pe care il vedem in oglinda si care ne-a impins sa mergem la sala nu l-am <<obtinut>> in 10 zile, ci poate in ani, nici o remodelare a corpului nu se poate produce intr-o luna. Cand vad pe Facebook cate o postare cu inainte si dupa, creste inima in mine. Omul incepe sa inteleaga cat de sanatoasa este miscarea, abia dupa ce vede rezultate in oglinda sau pe haine”, spune antreprenorul.

Pentru Neby Fitness Club lucreaza 13 oameni printre care antreprenori, receptionere, personal de curatenie, personal administrativ, marketing&PR, vanzari.

Cel mai cerut program de sport este BecomeFit, un program prin care oamenii isi pot remodela corpul in 4 saptamani, prin sport si plan alimentar adaptat.

Scuzele nu ne ajuta sa slabim!

„Este un antrenament care solicita intreg organismul, cu exercitii atipice si fara scuze. Scuzele nu ne ajuta sa slabim! Nu sunt interesat de scuze. Doar de rezultate. Cea mai mare provocare este sa faci omul sa-si schimbe perceptia despre ce inseamna sa faca miscare. Multi cred ca trei flotari si doua genuflexiuni te fac sa arati ca de revista, ceea ce este aberant. Lucrez foarte mult la psihicul lor, iar aceasta schimbare de mentalitate impreuna cu rezultatele vizibile, fac omul sa aiba incredere in metodele mele. Sunt persoane care au slabit mai bine de 30-35 de kilograme in acest program”, declara Florin Neby.

Preturile incep de la 34 de euro pe luna abonament daytime la sala, 56 euro abonament full time la sala, dar si intre 99 si 149 euro pentru programul BecomeFit. Preturi scad insa in functie de perioada aleasa.

„Suntem inca printre primele tari ca numar al bolnavilor de diabet. In Occident, a face miscare nu mai este de mult un moft sau nu trebuie sa-ti mai pui problema daca ai timp sa faci sport, este poate la fel de important ca nevoia de a manca. Imi place foarte mult ca Occidentul a inceput de cativa ani sa inteleaga diversificarea. La noi inca oamenii fac aceleasi antrenamente 6 luni si dupa sunt frustrati ca ei nu au rezultate”, explica fostul campion mondial la gimnastica aerobica.

In jumatate de an de la deschidere compania a ajuns la o cifra de afaceri de 60.000 de euro. Neby estimeaza ca sala de sport va fi pe profit la finalul anului”.

“Tinand cont ca am deschis la sfarsitul lunii aprilie, noi suntem multumiti de evolutia organica a businessului, in special ca am trecut cu bine de perioada verii, cand majoritatea salilor incaseaza cam 30-40% din abonamentele care se vand in medie in celelalte sezoane”.

El isi doreste ca pe termen mediu (trei ani) sa ajunga la 1.000 de clienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri