Lansata la inceputul anului, in urma unei investitii de 8 milioane euro, Euro Mini Storage (EMS) este o companie care ofera spre inchiriere spatii de depozitare. Cu 170 de clienti in prezent, firma inca se afla in faza de dezvoltare, semnand contracte noi aproape zilnic si planuind sa deschida inca trei puncte de lucru in Bucuresti.
Business-ul EMS a fost infiintat de un grup de investitori canadieni cu experienta pe piata imobiliara din Romania si din estul Europei. Anticipand nevoia existentei unui astfel de serviciu in domeniu, acestia au cumparat terenul (inaintea caderii pietei imobiliare, si, implicit, a debutului crizei economice), au achizitionat know-how de la o companie cu renume in piata de profil si sistemul de alarma si supraveghere pentru cladirea destinata depozitarii pe care au construit-o de la zero, toata investitia ajungand la 8 milioane euro.

Oficial, compania a intrat pe piata din Romania in ianuarie 2010, cand a avut loc si lansarea oficiala, insa cladirea a fost data in folosinta si gata sa-si primeasca clientii inca din noiembrie 2009.

Business-ul EMS este in principal unul de retail, diferentiindu-se de alte business-uri de logistica si/sau depozitare. Euro Mini Storage ofera un serviciu necesar in contextul pietei imobiliare actuale.

“Elementul esential al afacerii este pozitia cladirii – este necesara o cladire cu foarte mare vizibilitate, situata pe o artera cu un trafic foarte mare, foarte accesibila pentru clienti si care se afla intr-o zona a orasului intens populata. Bulevardul Theodor Pallady a indeplinit toate aceste conditii, aflandu-se in imediata apropiere a Autostrazii Soarelui si a unor centre comerciale importante”, explica Danu Temelie (foto), managing partner Euro Mini Storage.

Desi nu este tipul de afacere sezoniera, se poate vorbi de o rata mai mare de ocupare in perioada schimbarii anotimpurilor (iarna-primavara, toamna-iarna), potrivit managerului companiei.

Compania, prezenta si in Budapesta, Ungaria, ofera servicii de depozitare, insa, pentru a facilita depozitarea, Euro Mini Storage pune la dispozitie, contra cost, si servicii de transport, asigurari pentru bunurile depozitate si materiale necesare depozitarii (rafturi, cutii, huse, banda adeziva), pretul acestor servicii nefiind inclus in chiria lunara a spatiului.

“Preturile pentru serviciile pe care le furnizam pornesc de la 25 euro pe luna pentru cea mai mica unitate si pot varia in functie de perioada contractuala si spatiul inchiriat. O asigurare pentru bunuri in valoare de 1.000 de euro costa 5,9 euro”, arata Temelie.

Pana in momentul de fata, EMS si-a atins targetul in ceea ce priveste estimarile de crestere. Chiar daca reprezentantul companiei nu ofera date exacte legate de cifra de afaceri obtinuta in primul semestru al acestui an, el afirma ca rezultatele sunt conforme cu asteptarile, in contextul economic actual si al provocarilor intalnite in piata.

“Ne dorim sa atingem un grad de ocupare intre 40 – 60% pana la sfarsitul lui 2010. In plus, dat fiind faptul ca suntem inca in faza de dezvoltare, nu ne asteptam la profit in acest an.”

Totusi, compania are in plan deschiderea a inca trei cladiri de depozitare, similare celei din Theodor Pallady, in alte trei zone ale Bucurestiului. Pentru moment, oficialii Euro Mini Storage nu sunt interesati de extinderea afacerii in alte orase, afacere gandita pentru a functiona pe baza unui sistem automat (acces pe baza de cartela magnetica, supraveghere video, alarma automata). “Beneficiind de acest tip de sistem automat, echipa noastra este una foarte mica, de numai 6 persoane (inclusiv eu)”, sustine Danu Temelie.

Lunar, compania investeste intre 10.000 si 15.000 euro in promovare. Pana in prezent, EMS are peste 170 de client si semneaza contracte noi aproape in fiecare zi.

Spatiile de depozitare variaza de la 1 mp pana la 35 mp, pe care clientul ii poate inchiria pentru 30 de zile, dupa care poate renunta la contract (sau il poate reinnoi). Majoritatea contractelor de inchiriere sunt semnate pe termen mediu-lung.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri