"Din nefericire, timpul a fost mult prea scurt, in sensul ca toti transportatorii care s-au mutat de la un asigurator la altul vor produce daune peste o perioada mai mare. Proiectia devine astfel si mai mare, iar atunci fiecare asiurator si-a facut rezervele astfel incat sa nu fie afectat pe termen mediu, nu doar din punct de vedere al profitabilitatii, ci si sa poata face fata nivelului de despagubire al expunerii acumulate", a declarat Adrian Marin (foto).

La finele anului trecut, patronatele din transportul rutier au obtinut in urma presiunilor asupra Guvernului Ciolos prin demonstratii de strada in Piata Victoriei si blocaje rutiere pe drumurile nationale plafonarea tarifelor RCA pentru aceasta categorie de clienti, la un nivel maximal de aproximativ 7.500 lei. Mai mult, dupa incheierea perioadei de sase luni in care tariful este plafonat, pentru a evita revenirea la tarife sustenabile pentru asiguratori, situatie care ar putea crea din nou perceptia unor noi cresteri necontrolate si a unei piete dezechilibrate a fost impus un tarif de referinta care va fi calculat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont