Cursele aeriene pot consemna intarzieri de 30 de minute sambata dimineata din cauza ninsorii si a viscolului, dar nici o cursa nu au fost anulata, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

"Operarea se desfasoara normal, dar in conditii de iarna. Se degivreaza aeronavele inainte de decolare, ceea ce poate conduce la intarzieri de pana la 30 de minute, punctual si mai mult de 30. S-a intervenit pe tot parcursul noptii si se intervine in continuare pentru deszapezire la piste, platforme si cai de rulare", sustin reprezentantii CNAB. Pana la ora 7:00 nu s-au inregistrat curse anulate, scrie Agerpres.

Adminstratia Nationala de Meteorologica (ANM) prognozeaza pentru Bucuresti in aceste weekend ninsori moderate cantitativ, cu depunere de strat de zapada, precum si precipitatii sub forma de ploaie si lapovita.

Astfel, in intervalul 14 decembrie, ora 19:00 - 15 decembrie, ora 8:00, vremea va fi inchisa si temporar va ninge, moderat cantitativ, astfel ca se va depune strat de zapada, cu grosimi in medie de 8 - 12 cm, izolat posibil 15 cm. Spre dimineata va creste probabilitatea ca ninsoarea sa se transforme in lapovita sau chiar ploaie si sa se formeze polei. Vantul se va intensifica, avand rafale ce vor atinge 40 - 45 km/h, iar temperatura minima va fi cuprinsa intre -2 si -1 grad Celsius.

Totodata, incepand de sambata, ora 8:00, pana duminica, ora 8:00, cerul va ramane noros. Temporar, sunt anuntate precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare umeda la inceputul intervalului, apoi ploaie, conditii in care, in prima parte a zilei, se poate forma polei, iar stratul de zapada se va topi. Vantul va avea intensificari temporare, cu rafale in general de pana la 45 - 50 km/h. Temperatura aerului va urca usor si treptat, de la -1 grad in orele diminetii, pana in jurul a 2 - 3 grade, in cursul serii si al noptii.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atentionare Cod portocaliu de ninsori si viscol, valabila de sambata dimineata, in noua judete, respectiv o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ si intensificari ale vantului, ce vor afecta zone din 18 judete pana duminica seara.

De asemenea, in intervalul 14 decembrie, ora 19:00 - 16 decembrie, ora 18:00, va fi in vigoare o informare generala de vremea rea. Astfel, pe parcursul perioadei mentionate, aria precipitatiilor se va extinde si va cuprinde cea mai mare parte a tarii.

Sursa foto: bodorka / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri