Codul Penal nu sanctioneaza "absolut nimic" din campania "Mergi la vot, mergi in vacanta", organizata de Paralela 45, a declarat Alin Burcea, proprietarul agentiei, intr-un interviu acordat wall-street.ro. Concursul lansat de touroperator, care se vrea a fi un indemn civic de participare a romanilor la votul pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, s-a lasat cu o sesizare la Parchetul General, facuta de Autoritatea Electorala Permanenta.

"Campania "Mergi la vot, mergi in vacanta" este o strategie de marketing ca sa ne crestem vizibilitatea. Am avut aceasta idee de a-i indemna pe romani sa mearga sa voteze, pentru ca la europarlamentare prezenta este foarte mica. In niciun caz nu ii chemam pe oameni la vot, asa cum face opozitia - "veniti sa votam impotriva PSD". Pur si simplu, trebuie sa voteze pentru ca Romania are nevoie de oameni foarte buni la Bruxelles", a explicat Alin Burcea, pentru wall-street.ro.

Loteria a fost lansata pe data de 10 mai si se va incheia pe 26 mai. In primele patru zile de la lansare, 20.000 de persoane s-au inscris in campania de responsabilizare sociala, iar in aproape doua saptamani, numarul a crescut la 70.000. Succesul loteriei i-a suprins pana si pe cei de la Paralela 45, care au decis suplimentarea premiilor de la unu la noua.

"Campania a pornit cu un singur premiu. Ne-a surprins sa vedem cat de mult interes a existat. S-au inscris 70.000 de oameni si am suplimentat numarul premiilor. Oamenii astia vor sa se duca sa voteze, ca altfel nu se inscriau. Pe 27 mai va avea loc extragerea castigatorilor", a precizat Alin Burcea.

Ce a sesizat AEP la Parchet? Reactia Paralela 45

Potrivit sesizarii facute de AEP la Parchetul General, "loteria publicitara “Mergi la vot, mergi in vacanta” are ca obiect determinarea si conditionarea alegatorilor sa participe la votul din 26 mai 2019 pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European (referendumul national consultativ cu privire la probleme de interes national desfasurandu-se la aceeasi data si in aceleasi sectii de votare), acordand foloase materiale constand in excursii in tara si in strainatate, in urma organizarii unei tombole la care participantii trebuie sa faca dovada participarii la vot prin abtibildul de pe spatele cartii de identitate cu care au votat".

"AEP apreciaza ca actiunea prin care alegatorii sunt determinati si conditionati sa mearga la vot si oferirea de foloase materiale (excursii in tara si in strainatate) de catre o persoana juridica, respectiv SC PARALELA 45 TURISM SRL, este interzisa si sanctionata conform prevederilor art. 386 din Codul penal, potrivit caruia oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi", se arata in plangerea facuta la Parchet.

Alin Burcea a declarat ca demersul facut de agentia sa nu doar ca nu a incalcat Codul Penal, dar a fost preluat si de alte industrii.

"Codul Penal nu sanctioneaza absolut nimic din campania noastra. Codul Penal te sanctioneaza numai daca indici nume de candidati sau partide politice. Nu e cazul campaniei noastre, care nu reprezinta altceva decat un indemn civic de participare a cetatenilor la votul pentru alegerile europarlamentare din 26 mai si nu are nicio legatura cu partidele politice", a explicat proprietarul Paralela 45.

Totul face parte dintr-un show politic. Probabil ca cineva de la partidul pe care il stim, l-a sunat pe Dan Matei Agatohn, un mare maestru al show-ului politic, si el a dat o declaratie presedintelui AEP, care a anuntat procuratura. Un spectacol! Cei de la AEP ne-au trimis o adresa in care ne-au intrebat daca lucram cu statul si daca am sponsorizat partide politice. Raspunsul nostru a fost "nu" la fiecare intrebare. Asta este marele control, pentru ca ei, ca urmare a acestui control, trebuie sa faca documentatia pe care sa o trimita la procuratura sau nu. Pentru ca in mandatul PSD, lucrurile in procuratura s-au schimbat in bine. Procurorii nu-si mai asuma sa faca ce comenzi primesc. Deci, lucurile sunt intr-o directie buna

Alin Burcea, CEO Paralela 45

Lucrurile nu sunt foarte clare nici in interiorul Autoritatii Electorale. Vicepresedintele AEP, Marian Muhulet, prin declaratiile publice, se dezice de pozitia presedintelui AEP, Constantin Mituletu. "Ca simplu cetatean si total in nume propriu as zice ca e cam pripita sesizarea asta. Nu prea se vede indemnul la vot catre un anumit actor politic sau indemnul la retinerea de a vota un actor politic", a scris vicepresedintele AEP, pe Twitter.

Paradoxal, domnul presedinte AEP a facut acest mic show politic si domnul vicepresedinte a spus ca este o sesizare nefondata si pripita. Domnul presedinte a facut o declaratie politica prin care trebuia sa arate, fata de sefii lui politici, ca ia masuri impotriva celor care cheama lumea la vot. Si-au facut datoria, ca de-aia sunt organele statului. Ne-au intrebat, noi le-am raspuns

Alin Burcea, CEO Paralela 45

"UE nu e un azil de batrani. Avem nevoie de oameni destepti la Bruxelles"

Miza alegerilor europarlamentare este foarte importanta, pentru ca deciziile cetatenilor vor influenta directia pe care Uniunea Europeana o va lua in urmatorii cinci ani si care va avea un impact atat in plan politic, economic, social, cat si in ceea ce priveste politicile legate de migratie, mediu, securitate.

"Eu cred ca de la Bruxelles incepe sa rasara lumina pentru Romania. Doar cu oameni buni la Bruxelles vom putea sa ne aparam mai bine interesele. Principalul nostru interes este cel financiar. Este foarte frustrant sa vina europarlamentarul Corina Cretu sa spuna ca ea gestioneaza banii europeni, iar noi sa nu ii folosim. Nu e nici cum zice opozitia ca nu se ia nimic. Si cred ca se pot lua mai multi bani.

Citeste si:

    Sa nu credem ca comunitatea europeana este un fel de azil de batrani care ajuta pe toata lumea. Evident ca nu. Cu cat esti mai agresiv si mai destept, cu atat ai mai multe de castigat. Trebuie sa avem oameni destepti, altfel ramanem in urma", a conchis Alin Burcea.

    Sursa foto: Ovidiu Udrescu

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Turism »



    Setari Cookie-uri