Lucrările de lărgire a plajei din Mamaia au fost finalizate în această primăvară. Stațiunea Mamaia din Constanța are din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 ha. Cu toate acestea, turiștii par să fie extrem de nemulțumiți de noile condiții create.

Oamenii spun că nisipul nu mai este la fel de fin ca altădată, sezlongurile sunt mult prea îndepărtate de apă în contextul în care plaja e prea lungă, iar odată ajuns în apă, aceasta este foarte adâncă, ceea ce crește considerabil pericolul de înec.

De la intrarea pe faleza din Mamaia, nu se mai vede apa mării, ci doar o întindere mare de nisip, despre care turiștii spun că nu mai este fin ca altădată.

„Sincer să fiu, nu imi place deloc”, a spus un turist la Digi24.

„Nu mai este nisip. Sunt doar scoici şi te înţeapă la picioare şi în apă nu poţi să intri”, spune un alt turist.

Nisipul nu este fin, nu este identic cu cel care a fost anterior în amplasament. Este adus intenţionat de aşa natură să combată activ prin diferenţa lui de densitate fenomenul erozional. Este un nisip care nu va fi uşor purtat de vânt, în primul rând, şi care să fie mai rezistent acţiunii erozionale a valurilor.

Nicuşor Buzgaru, director adjunct ABAD

Mai mult, pericolul de înec a crescut, dat fiind faptul că plaja este acum mai mare, iar apa e mai adâncă. Practic apa devine brusc adâncă la un moment dat, deși ești la 4-5 metri de mal.

„Spre deosebire de anii trecuţi se face mult de la faleză până aici. O alegere proastă, din punctul meu de vedere, lărgirea plajei”, a mai spus un alt turist român.

Salvamarii îndeamnă la multă prudență și atenție atunci când intrăm în apă. Șeful salvamarilor din Mamaia le transmite, totodată și părinților să aibă grijă de copii atunci când se duc în apă pentru a nu se duce foarte departe.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri