Hotelul de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza din Capitala, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de profil, va inregistra anul acesta venituri cu pana la 15% mai scazute decat in 2008.
“Confrom celor intamplate in primele doua luni ale acestui an, estimam ca atat gradul mediu de ocupare cat si cifra de afaceri vor fi cu 10% pana la 15% mai scazute decat anul precedent”, a declarat Peter Martin, directorul Howard Johnson care spune, de asemenea, ca in ianuarie si februarie vanzarile au fost cu 15% sub estimari.

In ciuda acestor estimari negative, scaderea preturilor nu este, in opinia reprezetantului Howard Johnson, o solutie viabila. “Nu am scazut tarifele pana in prezent si nici nu o vom face. Observam ca din ce in ce mai multi clienti se indreapta catre camere si mai putin catre apartamente, deci tarifele pe care la incasam sunt mai mici”, ami spune seful Howard Johnson.

Luxosul hotel bucurestean nu a urmat exemplele altor hoteluri care au recurs, pentru reducerea costurilor, la reduceri de personal, insa a inghetat atat salariile cat si angajarile in 2009. “Avem in prezent circa 200 de angajati si nu avem in plan disponibilizari pe fondul problemelor finaciare”, mai afirma Martin.

Avand in vedere ca circa 90% din cleintii Howard Johnson o reprezinta segmentul corporate, clientii provenind atat din Europa cat si din SUA, nisa de evenimente si conferinte este una foarte importanta pentru hotelul din centrul Capitalei. “Segmentul de Food & Beverage contribuie cu circa 30-35% la veniturile hotelului. Nisa de evenimente se bazeaza in principal de evenimente de afaceri locale dar si pe diverse evenimente personale”, mai spune Martin.

Gradul de ocupare in hotelurile din Bucuresti a scazut la cu aproape 38% in luna ianurie fata de aceeasi perioada a anului 2008, ajungand la circa 34%, potrivit unui studiu realizat de STR Global, companie care face rapoarte anuale pentru piata hoteliera in cele mai mari orase europene.

In prima luna a acestui an pe hotelurile analizate din Capitala s-a inregistrat o scadere a pretului mediu pe camera cu aproape 7% fata de aceeasi perioada in 2008, arata studiul.

Pretul mediu pe camera la inceputul lui 2009 a fost de 391 de lei fata de 420 de lei, in aceeasi perioada a anului trecut.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri